Lactatele previn obezitatea

1 67263 original jpg jpeg

Ştiai că lupta cu kilogramele în plus poate fi câştigată cu ajutorul produselor lactate? Datorită conţinutului bogat de calciu şi de vitamina D, acestea te ajută să slăbeşti mai uşor.

Descoperirea a fost făcută de cercetătorii de la Universitatea Ben Gurion,din Israel,în urma unui studiu care s-a desfăşurat pe parcursul a doi ani. Ei au au urmărit evoluţia a 322 de persoane supraponderale,aflate la dietă,cu vârsta cuprinsă între 40 şi 65 de ani.

Voluntarii au fost rugaţi să consume în fiecare zi,în afară de mâncărurile pe care regimul lor le permitea,lapte,brânză sau alte produse lactate,după bunul plac. Mai mult,specialiştii în nutriţie nu le-au recomandat o anumită doză zilnică.În urma rezultatelor,s-a constatat că persoanele care au consumat cele mai multe lactate (583 de mg de calciu lactic,echivalentul a două căni de lapte pe zi),au reuşit să slăbească şase kilograme în doi ani. Cei care au consumat circa 150 de miligrame de calciu pe zi,au reuşit să slăbească doar trei kilograme,în aceeaşi perioadă.

Potrivit autorilor studiului,calciul lactic are proprietăţi antiobezitate datorită substanţelor bioactive superioare celor care se găsesc în suplimentele obişnuite de calciu. Este cazul proteinelor din lapte,care au capacitatea de a absorbi anumite enzime care contribuie la stocarea grăsimilor în organism.

În afară de calciul lactic,studiul a mai evidenţiat şi faptul că nivelul de vitamina D a fost mai mare în sângele celor care pierduseră mai multe kilograme. Această vitamină,pe lângă faptul că ajută la absorbţia calciului,este implicată în funcţionarea corectă a arderilor din organism.

De aceea,pentru a preveni apariţia kilogramelor în plus,cercetătorii israelieni recomandă consumul a cel puţin un pahar de lapte pe zi sau a cel puţin 150 de grame de brânză proaspătă.



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg