Lungmetrajul „Moromeţii 2” va avea premiera mondială la Festivalul de Film de la Salonic

1 83807 original jpg jpeg

Lungmetrajul „Moromeţii 2”, de Stere Gulea, va avea premiera mondială, pe 2 noiembrie, la Festivalul de Film de la Salonic, unde a fost selectat în programul necompetiţional „Balkan Survey”.

Anul trecut, în cadrul aceleiaşi secţiuni, ca parte a unui tribut intitulat „From Words To Images: Balkan Literature And Cinema”, a fost proiectată pelicula „Moromeţii”, semnată de acelaşi cineast.

Acum, filmul care readuce pe marile ecrane personajele lui Marin Preda va fi proiectat la Salonic pe 2 şi 3 noiembrie, în prezenţa regizorului Stere Gulea.

„Moromeţii 2”, cu Horaţiu Mălăele, Dana Dogaru şi Iosif Paştină în distribuţie, va rula pe marile ecrane din România din 16 noiembrie, iar mai multe avanpremiere au fost programate începând cu finalul lunii octombrie.

image

Secţiunea Balkan Survey a fost iniţiată în urmă cu 25 de ani şi găzduieşte, anual, o selecţie a celor mai bune 15 pelicule (lungmetraje şi scurtmetraje) din producţia anuală a regiunii. În plus, anul acesta va exista şi un program special dedicat predecesorilor noului val de film românesc, o selecţie de opt titluri - „Reconstituirea”, „Proba de microfon”, „100 de lei”, „O lacrimă de fată”, „Concurs”, „Secvenţe”, „E pericoloso sporgersi” şi „Marfa şi banii”.

Printre filmele incluse în selecţia oficială a secţiunii, alături de „Moromeţii 2”, se află „Butterflies” (r. Tolga Karaçelik, Turcia), „Cold November” (r. Ismet Sijarina, Kosovo), „You Have the Night” (r. Ivan Salatić, Muntenegru, Serbia), „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” (r. Radu Jude, România) şi „Alice T.” (r. Radu Muntean, România).

image

Cea de-a 59-a ediţie a festivalului va avea loc în perioada 1 - 11 noiembrie 2018.



Recente

marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg