Ora Pământului – 19 martie 2016

1 73833 original jpg jpeg

Ora Pământului se sărbătoreşte de fiecare dată în ultima sâmbătă din luna martie, care este foarte aproape de echinocţiu. În această seară, între 20:30 - 21:30, oameni, companii şi instituţii din toată lumea iau parte la acest eveniment.

Ora Pământului a fost organizată la nivel internaţional,pentru prima oară în 2007,de către World Wide Fund-Australia în Sydney.

Prin această campanie,oamenii din toate colţurile lumii sunt îndemnaţi nu numai să stingă lumina pentru o oră,ci să participe zilnic la acţiuni de protejare a mediului,pentru a contribui la o natură mai puţin poluată şi pentru a stopa efectele nocive ale încălzirii globale şi a extra-consumului.

Această campanie a luat naştere pentru a conştientiza populaţia globului de probleme schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor din toată lumea a făcut în doar câţiva ani ca Ora Pământului să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie.

dd5808ee60bdcd6d98d5391fc9a39b90 jpg jpeg

În România,Ora Pământului se sărbătoreşte din anul 2009,fiind parte astfel din comunitatea internaţională. Şi în acest an,iluminatul se va întrerupe simbolic în oraşele:Alba Iulia,Aiud,Bacău,Baia Mare,Băile Tuşnad,Botoşani,Cluj-Napoca,Focsani,Galaţi,Horezu,Mizil,Miercurea Ciuc,Reşiţa,Satu-Mare,Salonta,Sibiu,Sighişoara,Timişoara,în intervalul 20.30 – 21.30. În capitală se vor stinge luminile la:Palatul Parlamentului,Muzeul Naţional de Istorie a României şi British Council. În plus,se vor organiza diferite evenimente pentru a informa cât mai multă lume despre importanţa protejării mediului şi a efectelor negative pe care le au schimbările climatice asupra noastră. 



Recente

insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg