„Play it Safe” – intră în experimentul Virgin Radio ca să îţi schimbi un obicei nesănătos

1 74540 original jpg jpeg

Virgin Radio şi McCann Worldgroup Romania au lansat PLAY IT SAFE, un proiect prin care îşi propun să aducă în atenţie consecinţele la care se expun tinerii care ascultă muzică în căşti cu volumul la maxim.

Dacă în mod constant sunetul e prea puternic,auzul este în pericol,avertizează specialiştii:urechile încep să îţi ţiuie după doar 15 minute de ascultat zilnic la nivel maxim,iar dacă faci asta mai mult de o oră în fiecare zi pe săptămână,în 5 ani rişti să nu mai auzi deloc.„Am plecat de la o statistică îngrijorătoare a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii,potrivit căreia jumătate dintre tinerii între 12 şi 35 de ani se expun unui nivel foarte periculos de sunet care porneşte chiar din device-urile lor. Şi ne-am gândit cum am putea face ceva pentru ca aceşti oameni să ştie că pot avea probleme serioase cândva din această cauză. Astfel,am căutat o soluţie pentru a afla cum trebuie ascultată muzica în mod corect. Şi,în acest fel,a apărut proiectul Play it Safe”,a declarat Alex Vasile,de la McCann Worldgroup Romania.„Play it Safe” nu este doar o simplă recomandare,ci un concept inedit care duce lucrurile cu un pas mai departe şi te face să experimentezi pe propria piele consecinţele unui obicei nesănătos. Printr-o inovaţie de transmisie,toţi cei care intră pe site-ul virginradio.ro şi dau volumul la un nivel peste limita de siguranţă,trăiesc pentru câteva secunde simptomele celor mai cunoscute afecţiuni ale urechii:hiperacuzie,ţiuit,pierderea auzului.„Pe virginradio.rointri într-un experiment,o joacă din care ieşi nevătămat şi poate chiar premiat,dar asta nu înseamnă că în viaţa reală nu ţi se poate întâmpla nimic. Eşti «young» şi în ziua de azi ţi se spune că eşti «lame» dacă n-ai ultimul model de telefon cu cel mai «bombă» sunet. Ei bine,în condiţiile astea,Virgin are curaj să îţi spună că nu e lame deloc să ai grijă de urechile tale. Şi n-o spunem numai noi. Avem în proiect o gaşcă mare de artişti şi DJ internaţionali de club care îţi vorbesc despre pericolul volumului excesiv. Prin radio încercăm să îţi oferim o experienţă,să te facem să simţi cam ce ai simţi dacă ţi-ai pierde parţial auzul. Poate aşa reuşim să schimbăm ceva,deci Play it Safe!,”a declarat Andrei Lăcătuş,aka Shurubel,unul dintre matinalii de la Virgin Tonic.

e02621e2e615f455952d6ba0b282a074 jpg jpeg

Proiectul „PLAY IT SAFE” a fost susţinut pe virginradio.ro prin mesaje de avertizare personalizate cu ajutorul artiştilor români şi internaţionali care au susţinut campania – Armin van Buuren,Starley,Cazzette,Markus Schulz,The Motans sau Inna. Cei care au ascultat safe,la volum moderat în caşti,au fost recompensaţi cu tricouri,căşti,boxe sau o vizită în studioul Virgin Radio România.

Credit foto:www.head-fi.org



Recente

Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg