Prima maşină zburătoare vine la Geneva în versiune de serie

1 79608 original jpg jpeg

Prima maşină zburătoare a lumii, PAL-V Liberty poate fi comandată pentru aproape jumătate de milion de euro. Vehiculul îşi va face debutul public la Salonul Auto de la Geneva.

Producătorul olandez PAL-V susţine că Liberty este în conformitate cu reglementările în vigoare şi susţine că reprezintă un “moment zero în istoria aviaţiei şi mobilităţii”. Primele livrări se vor face anul viitor.Maşina zburătoare va fi lansată cu o serie limitată, Liberty Pioneer Edition, şi va putea fi comandată de pe site-ul PAL-V. Preţul include şi sesiuni de instructaj, şi opţiuni de personalizare. Doar 90 de unităţi vor fi vândute, aproximativ jumătate dintre ele luând drumul Europei. Ulterior, producătorul va începe livrarea modelului Liberty Sport.

Liberty beneficiază de o configuraţie cu trei roţi şi elice pe acoperiş, care se pot plia, pentru ca maşina să nu depăşească în lăţime o bandă de circulaţie. Este practic un girocopter cu două motoare. Grupul propulsor include un motor pentru rularea pe asfalt şi un altul pentru zbor. Cockpitul poate găzdui două persoane.

Pentru a transforma o maşină de stradă într-o maşină zburătoare şi invers, durează între 5 şi 10 minute, conform informaţiilor furnizate de PAL-V. Stâlpul elicelor se depliază automat, dar şoferul trebuie să extindă coada şi elicele pentru a pregăti aparatul de zbor. Şoferul are nevoie şi de brevet de pilot, iar vehiculul nu poate decola şi nu poate ateriza oriunde. Liberty are nevoie de o suprafaţă de 200×200 de metri fără obstacole pentru a se putea ridica de la sol. Piste de mici dimensiuni, aerodroame şi câmpuri de decolare sunt potrivite.



Recente

Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg