Top 4 filme romantice

1 79481 original jpg jpeg

Se spune că poveştile de dragoste nu mor niciodată, nu-i aşa? Tot aşa se întâmplă şi cu filmele care au ca temă dragostea. Sunt multe filme care au rămas în memoria colectivă ca fiind romantice, iar printre preferate sunt:

Casablanca, 1942

Regizat de Michael Curtiz, „Casablanca” este un film de dragoste care îi are ca protagonişti pe Humphrey Bogart, Ingrid Bergman şi Paul Henreid. Acţiunea se petrece în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar filmul se concentrează pe viaţa unui om care trebuie să se împartă între dragoste şi virtute. Trebuie să aleagă între dragostea sa pentru o femeie şi ajutarea ei şi a soţului, lider al Rezistenţei cehe, să scape din oraşul Casablanca, care făcea parte din Marocul controlat de Regimul de la Vichy, pentru a-şi continua lupta împotriva naziştilor.

Shakespeare îndrăgostit (1998)

Extraordinara producţie cinematografică distinsă cu 7 premii Oscar - între care premiul pentru cel mai bun film, o are în rolul principal pe Gwyneth Paltrow, câştigătoarea premiului Oscar pentru cea mai bună actriţă. Din distribuţie mai fac parte şi Judi Dench, Geoffrey Rush şi Ben Affleck (Armageddon), laureaţii cu Oscar. Când chinuitoarele crize de inspiraţie ale lui Will Shakespeare (Joseph Fiennes - Elizabeth) îl împiedică să creeze, povestea de dragoste secretă dintre el şi frumoasa Lady Viola (Paltrow) face ca rândurile să se scrie de la sine, cum nu se mai întâmplase până atunci! Există însă două lucruri pe care trebuie să le afle despre aleasa inimii lui: nu numai că ea trebuie să se mărite cu altul, dar şi că se dă drept bărbat pentru a obţine rolul principal în cea mai recentă piesă a lui Will!

Pe aripile vântului (1939)

“Pe aripile vântului” este ecranizarea romanului cu acelaşi nume semnat de Margaret Mitchell, regizat de Victor Fleming. Acţiunea acestui film clasic spune povestea de iubire dintre Scarlett O’Hara şi Rhett Butler in timpul unuia dintre cele mai importante momente din istoria Americii, Războiul Civil. Este povestea unei femei egoiste care nu vrea să-şi recunoască sentimentele faţă de bărbatul pe care-l iubeşte. Acest orgoliu se întoarce în final împotriva ei şi îl pierde pe cel pe care l-a iubit întotdeauna.

Jurnalul (2004)

Bazat pe un roman al lui Nicholas Sparks, filmul spune povestea a doi tineri, Allie Hamilton (Rachel McAdams) şi Noah Calhoun (Ryan Gosling), care s-au întâlnit într-o seară la carnaval şi s-au îndrăgostit. Dar părinţii fetei nu sunt de acord cu relaţia ei, deoarece familia lui Noah nu este suficient de bogată şi cunoscută, şi hotărăsc să se mute departe, cât mai departe de Noah. Allie aşteptată mult timp ca Noah să îi răspundă la scrisori, dar după mai mulţi ani hotărăşte să se logodească cu Lon, un soldat american. Măcinată încă de dragostea pe care o nutreşte faţă de Noah, Allie decide să îi facă o vizită acestuia şi constată că sentimentele lor sunt încă vii. Acum este momentul ca Allie să aleagă între Noah şi proaspătul ei logodnic.

Sursă video: www.youtube.com

Credit foto: www.rd.com



Recente

Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg