VIDEO. Tatuajul, între artă şi tabu

simeon stalpnicul png

Din cele mai vechi timpuri, tatuajul a reprezentat o formă de modificare a aspectului fizic, dar, odată cu modernizarea omului, acest simbol a primit noi valenţe.

Ce a ajuns să însemne de fapt tatuajul şi care sunt cele mai comune motive pentru care oamenii aleg să se „însemneze” aflăm la Adevărul Live,de la Diana Duţescu,Sabrina Valeriu,Diana Bart,Ionuţ Alexandru Botez şi Adrian Paraschiv,artişti la RedInk Studio.

Tatuajul în zona coastelor este ceva mai dureros. Pe internet se gaseşte o hartă a zonelor dureroase,dar în general zonele dureroase se găsesc pe gât,pe interiorul bicepşilor,coapselor,în zona articulaţiilor,de exemplu în spatele genunchilor,şi la glezne. 

„Majoritatea tatuatorilor îşi fac cel puţin un tatuaj singuri. Suntem trei artişti în salon,dar atunci când ne vine ideea pentru un tatuaj,fiecare îl tatuează pe celălalt. Totuşi,nu prea avem timp să ne facem tatuaje“,spune Ionuţ.

Există şi opţiunea anestezicului pentru clienţii care sunt speriaţi de durere. Foarte important este să nu faci compromisuri atunci când alegi să-ţi faci un anumit model. 

„Multe dintre tatuajele pe care le facem sunt coveruri,adică tatuaje care acopperă alte tatuaje de care clienţii nu mai sunt mulţumiţi. Aproape jumătate din tatuajele pe care le facem într-o săptămână sunt coveruri. Se pot scoate şi cu laser,spune Ionuţ. Este mai dificil şi lasă şi o cicatrice pe piele,oricât de atent ar fi făcut“,explică tatuatorul. Mai rar,în România,se cer tatuajele în zona inghinală. 

„Am făcut un tatuaj comemorativ chiar pentru un client care este pe moarte. Nu vreau să dau mai multe detalii. Mi se pare foarte trist. Apropo de poveştile care se regăsesc în spatele tatuajelor“,spune Ionuţ. 

Acesta a mai povestit că din ce a observat,femeile rezistă mult mai bine decât bărbaţii la durere:„Poate şi pentru că femeile sunt obişnuite cu durerea,pentru că se antrenează cu epilatul de mici,plus că genetic sunt programate să reziste la durere,pentru momentul naşterii.“



Recente

lenjeria din dantelă jpg
Studiu jpg
Gisele Bündchen și copiii ei  jpg
femeie în roșu  foto   Shutterstock jpg
Emma Stone jpg
Cher jpg
Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg