Plantele de grădină te scapă de boli

1 47224 original jpg jpeg

Te-ai gândit vreodată că, în afară de rolul decorativ, florile din grădină pot fi cei mai buni prieteni ai tăi în lupta cu anumite boli? Află ce ajutor îţi pot da plantele pe care le cultivi în fiecare primăvară şi în fiecare vară în grădina ta.

Cimbrul,un bun antiseptic

În afară de a fi un excelent condiment,cimbrul este şi un adevărat medicament. Acesta luptă eficient contra infecţiilor. Este vorba de infecţiile pulmonare şi de infecţiile din gât. Totodată,cimbrul este un bun remediu împotriva reumatismului şi combate balonarea. Cimbrul se consumă sub formă de ceai,care se prepară dintr-o linguriţă de plantă marunţită peste care se toarnă 250 de ml de apă clocotită.

Verbena,efect de sedativ

Deşi e cunoscută drept o plantă decorativă foarte frumoasă,verbena are şi proprietăţi vindecătoare. Ceaiul preparat din florile acestei plante combate stările de anxietate,calmează durerile de stomac şi este foarte eficient în lupta cu migrenele. Dacă suferi de reumatism,e indcat să bei în fiecare dimineaţă o cană de ceai de verbena. Se prepară dintr-o linguriţă de flori pisate şi apă.

Lavanda,contra insomniei

Dacă eşti una dintre persoanele care suferă de insomnie,află că există un remediu natural eficient chiar în grădina ta. Este vorba despre lavandă. Ca să scapi de insomnie,e bine să bei ceai de lavandă,de două-trei ori pe zi. Te ajută,de asemenea,şi la eliminarea toxinelor din organism. Lavanda ameliorează durerile de cap şi durerile musculare.

Muşeţelul,prietenul tău

Se ştie încă de pe vremea bunicilor noastre că muşeţelul are nenumărate proprietăţi vindecătoare. Ceaiul din flori de muşeţel,băut de câte două-trei ori pe zi,ameliorarează durerile menstruale,iar,în cazul persoanelor diabetice,ajută la scăderea glicemiei. Totodată,gargara cu infuzie de muşeţel este indicată în tratamentul amigdalitei şi al abceselor. Infuzia se prepară din trei linguriţe de flori macerate la 200 ml de apă. Compresele cu infuzie de muşeţei calmează tenul iritat.



Recente

Rebel Wilson jpg
JLo, inselata de Diddy  jpg
Robin Williams  foto   Shutterstock jpg
caravana2023 2 JPG
Kristen Stewart  foto   Instagram jpg
Rihanna jpg
marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Vrăjitorul din Oz jpg