Femeia cu 300 km/h – Susie Wolff, frumoasa din motorsport

1 73831 original jpg jpeg

Este frumoasă foc, are 1,70 m (cu tocuri!), este blondă şi se bate cu pumnul în piept că ştie cele mai bune bancuri cu blonde. Este Susie Wolff, fata din Scoţia desemnată cel mai bun pilot al Marii Britanii la finele anilor ’90, de trei ori la rând. Era pe atunci o puştoaică şi habar nu avea că va ajunge în Formula 1.

Când o vezi,ai impresia că singurele sale preocupări ar fi manichiura impecabilă şi coafura aranjată cu stil. Dar ce apreciere superficială! Când pune piciorul pe pedala de acceleraţie,nici nu ai timp să numeri secundele până la 100 km/h. Dar poţi încerca până la 350. Pentru că acesta este registrul cu care este obişnuită Susie Wolff.

Susie a început în karting,acolo unde încep toţi. A ieşit campioana Scoţiei la Juniori,apoi cariera ei a urmat paşii fireşti. În 2001,a ajuns în Formula Renault,iar în 2005,în Formula 3. O accidentare la gleznă a forţat-o însă,să fie doar spectator pe finalul sezonului. În anul următor,a urcat la volanul unui Mercedes-Benz C-Class Coupe în DTM.

În 2012,a ajuns acolo unde toţi viseză să ajungă:Formula 1. Era pilot de teste la Williams şi prima femeie din Marele Circ din ultimii 20 de ani. Timpii săi nu erau deloc departe de cei obţinuţi de piloţii titulari,Felipe Massa şi Valteri Bottas. În noiembrie 2015 a ales să se retragă.

Cum este să fii femeie în motorsport?

“Genul nu ne defineşte”,explică Susie în documentarul BBC difuzat sub titlul “Cea mai rapidă femeie din lume”. “Nu concurez ca să arăt că femeile pot fi la fel de bune ca bărbaţii. Concurez pentru că este pasiunea mea.” Era atunci singura femeie din Marele Circ. Maria Villota se retrăsese în iulie 2012,după un accident teribil în urma căruia şi-a pierdut un ochi.



Recente

Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg