Incredibil! Regina Elisabeta nu participă la botezul celui de-al treilea strănepot. De ce nu va lua parte la creştinarea Prinţului Louis

3 82507 original jpg jpeg

Botezul Prinţului Louis, cel de-al treilea copil al lui Kate Middleton şi Prinţul William, va avea loc luni, 9 iulie, la capela St. James.

Toti membrii familiei Regale vor participa la evenimentul care va dura aproximativ 40 de minute, mai putin Regina Elisabeta.

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, este cel care oficiază luni ceremonia. Evenimentul ar fi prima manifestare publică la care prinţul William şi Kate, Ducele şi Ducesa de Cambrige, Prinţul George şi Prinţesa Charlote apar ca familie.

Regina Elisabeta a II-a a anunţat cu puţin timp în urmă că va lipsi de la botezul strănepotului ei, Prinţul Louis. Aceasta nu a specificat care este motivul, dar se pare că este pentru prima dată când se întâmplă ca regina să lipsească de la un moment atât de special.Naşii copilului urmează să fie anunţaţi în timpul ceremoniei care va dura 40 de minute. Fraţii mai mari ai prinţului, George şi Charlote, au avut câte şapte şi, respectiv, cinci naşi, aleşi dintre apropiaţii familiei. Botezul regal este văzut ca o ceremonie intimă, la botezul prinţului George, din 2013, fiind invitate 22 de persoane, iar la cel al prinţesei Charlotte, în 2015, fiind prezenţi 30 de oaspeţi.

botez%201 jpg jpeg

Dintre tradiţiile familiei regale pe care presa britanică se aşteaptă să le vadă reluate la St. James se numără folosirea baptisteriului sau cristelniţei Lily Font, care a fost folosit pentru a păstra apa de botez a membrilor familiei regale în ultimii 178 de ani. Conceput de Prinţul Albert în 1840, acesta este inclus între bijuteriile coroanei fiind realizat din argint aurit. Pentru ceremonie ar urma să fie transportat la capelă de la Turnul Londrei, arată Daily Star.

botez%202 jpg jpeg

Şi apa folosită pentru botez este specială, obiceiul familiei regale fiind să aducă apă din râul Iordan. Una dintre vedetele ceremoniilor anterioare este un cărucior de epocă acelaşi în care au fost plimbaţi după botez fraţii micului Louis. Potrivit presei britanice acelaşi cărucior apare în imaginile care îi înfăţişau pe Prinţul Andrew, ducele de York şi pe Prinţul Edward, Conte de Wessex în anii '60.

Prinţul Louis, al treilea copil al Prinţului William şi al soţiei sale Kate s-a născut pe 23 aprilie. Botezul are loc la capela regală unde au fost celebrate nunţile Reginei Victoria cu prinţul Albert sau cea a Regelui George al V-lea cu regina Mary.

botez%203 jpg jpeg


Recente

Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg