Pielea feţei şi a corpului are nevoie, o dată pe săptămână, de o exfoliere blândă, pentru a elimina celulele moarte şi pentru a stimula procesul de regenerare a pielii. Scruburile se aplică cu mişcări blânde şi circulare, pentru a nu cauza iritaţii. Acestea îndepărtează celulele moarte, curăţă porii şi îmbunătăţesc aspectul pielii, menţinând-o sănătoasă, catifelată şi luminoasă.

Cu miere, pentru buze

Pentru a menţine buzele catifelate şi hidratate, exfoliază-le cu miere. Pune într-un vas o lingură de miere, o lingură de zahăr brun şi o linguriţă de ulei de măsline. Amestecă bine compoziţia şi aplic-o pe buzele uscate. Masează uşor, două-trei minute, apoi clăteşe cu apă călduţă. Zahărul brun este un agent exfoliant blând, mierea hrăneşte şi protejează pielea, iar uleiul o hidratează în profunzime.

Cu cafea, contra celulitei

Dacă te confrunţi cu celulită, scrubul cu cafea este ideal pentru a scăpa de această problemă – conţine cofeină, substanţă ce dilatează vasele de sânge, stimulează circulaţia şi reduce retenţia de apă. De asemenea, poţi adăuga şi vitamina E – are proprietăţi antioxidante care îţi vor revitaliza pielea. Amestecă patru linguri de zahăr, patru linguri de cafea măcinată şi două linguri de ulei de măsline, apoi adaugă trei capsule de vitamina E. Aplică scrubul şi masează-te până îţi simţi pielea catifelată. Clăteşte-te cu apă călduţă.

Cu sare de mare, pentru piele fină ca mătasea

Bogată în magneziu, calciu, sodiu şi potasiu, sarea de mare este un exfoliant natural care elimină celulele moarte ale pielii. De asemenea, ajută la hidratarea şi la  regenerarea pielii. Amestecă o cană de sare de mare cu trei linguri de zahăr brun şi cu două-trei linguri de ulei de cocos. Masează-ţi corpul, imediat după duş, de jos în sus, cu mişcări circulare, de două ori pe lună. Insistă mai mult pe zonele în care pielea este mai uscată şi aspră, precum genunchii, coatele sau tălpile.

Cu mălai, pentru fermitate

În locul produselor din comerţ, poţi folosi şi mălaiul, un exfoliant natural bogat în vitamine, în special A şi C, care menţin fermitatea pielii. Prepară un scrub dintr-o ceaşcă cu mălai, un kiwi mare pasat şi o ceaşcă cu lapte. Amestecă bine, cât să se întrepătrundă ingredientele, apoi foloseşte masca pe tot corpul, după duş. Masează aproximativ 15 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă. Aplică scrubul de două ori pe săptămână.

Dacă ai tenul gras, combină sucul unei portocale cu patru linguriţe de mălai. Amestecă bine, apoi aplică, cu mişcări circulare, pe faţă.

Cu pudră de migdale şi ulei de cocos, pentru hidratare

Migdalele curăţă şi hidratează pielea, iar uleiul de cocos, datorită conţinutului de acizi graşi Omega-3, tratează iritaţiile. Zdrobeşte o ceaşcă de migdale în blender. Separat, într-un bol, combină trei linguri de zahăr cu o lingură de uleid e cocos, apoi adaugă pudra de migdale. Aplică exfoliantul pe piele, lasă-l să acţioneze cinci minute, apoi cu mişcări circulare îndepărtează pielea moartă şi impurităţile.

Sursă imagine: amelioretasante.com