La nici 10 ani, multe fete sunt deja adolescente, iar medicii susţin că principala cauză este alimentaţia. Consumul de carne grăbeşte maturizarea copiilor. 
 
Din păcate, multe dintre aceste cazuri rămân netratate pentru că părinţii nu recunosc simptomele şi nu îşi duc copiii la medic. La Institutul Parhon din Bucureşti ajung într-un an doar 25 de copii cu diagnostice clare. 
 
 
Povestea unei fetiţe de 10 ani este impresionantă. În urma unor teste, s-a descoperit că alimentaţia a îmbătrânit-o cu 2 ani. De aproape un an şi jumătate, injecţiile şi tratamentele administrate îi stăpânesc hormonii.
 
"Am facut si o radiografie să-i vadă vârsta osoasă şi s-a văzut că vârsta ei este cu 2 ani ... ea are 10 ani şi jumătate şi ar fi 12 ani şi jumătate”, a povestit mama acesteia. 
 
„Primele semne au fost durerile de sâni. Am mers la medicul de familie”, a mai spus mama fetiţei.
 
 

Avertismentul medicilor

Medicii îi îndeamnă pe români să nu mai consume carne de pui crescute într-unr ritm intensiv. 
 
„Da, nu mai mâncaţi carne de animal tânăr pentru că adesea animalul tânăr din comerţ are o dezvoltare rapidă i se induce o dezvoltare rapidă şi nu se ştie cum i se induce această dezvoltare”, spune medicul Iuliana Gherlan. 
 
Pe de altă parte, crescătorii de animale susţin că genetica este responsabilă pentru faptul că puii au ajuns să crească într-o singură lună cât creşteau altădată în două.
 
Sursă: stirileprotv.ro