Phenian, capitala Coreei de Nord, este vestită pentru poliţistele care dirijează traficul. Doamnele din trafic, aşa cum au fost ele numite, sunt alese după criterii drastice, iar presa internaţională a consemnat că însuşi liderul Kim Jong-un s-a implicat în selecţia unora dintre ele.

Într-o ţară care îşi face propriile reguli până şi pentru un sport ca baschetul, chiar şi cele aproximativ 300 de femei-poliţist din capitală trebuie să îndeplinească unele condiţii stricte. Evident, partidul dictează tot, inclusiv ce au voie sau nu să poarte şi dacă se pot sau nu căsători.

Într-o societate tradiţionalistă aşa cum este cea din Coreea de Nord, poliţistele sunt selectate în primul rând pentru aspectul fizic. Dacă se căsătoresc, trebuie să demisioneze imediat, iar vârsta maximă până la care pot practica această meserie este 26 de ani.

Aceste reguli li se aplică deoarece „femeile din Coreea de Nord sunt deja măritate până la 26-27 de ani“, după cum a declarat un oficial coreean. În schimb, celor aproximativ 400 de poliţişti bărbaţi din Phenian nu li se aplică aceste reguli.