Nu numai că lumea nu era la curent cu pericolele la care se expunea atunci când intra în contact cu substanţele radioactive, dar le şi foloseau în viaţa de zi cu zi fără nicio teamă, dând astfel naştere unui adevărat trend – cel al frumuseţii radioactive.

S-a creat o adevărată modă cu aceste produse care conţineau radiaţii, femeile preferând creme şi loţiuni care aveau în componenţă rodiu şi toriu, pe care le aplicau pe faţă sau corp fără să se gândească la consecinţele medicale.    

CNN a făcut cunoscut unul dintre produsele radioactive de înfrumuseţare care făceau furori în anii '20 – Tho-Radia, denumit după toriul şi rodiul din componenţă. Tho-Radia se voia a fi un produs cosmetic ştiinţific, care putea conferi fermitate muşchilor şi reducea ridurile, pe lângă alte multe beneficii.

Radioactivitatea a fost descoperită în 1896 şi, până în 1933, nu se ştiau multe despre ea. Radioactivitatea stoca energie, atâta tot ştia lumea la acea vreme, iar companiile din acea perioadă promovau energia ca ceva benefic pielii şi zâmbetului oamenilor. Destul de rudimentar, nu-i aşa?