4 trăsături ale femeilor care obţin mereu ceea ce îşi doresc

1 shutterstock 1096147922 jpg jpeg

De ce unele dintre noi pot obţine mai uşor ceea ce îşi doresc? Aceste femei au dobândit anumite calităţi care le dau încrederea de sine şi, astfel, le sunt de ajutor în orice situaţie.

Vestea bună este că abilităţile de negociere pot fi îmbunătăţite. Conform specialiştilor, iată cinci caracteristici ale femeilor care ştiu să negocieze:

Ştiu ce îşi doresc şi de ce

În general, oamenilor nu le place să facă ceea ce cred că nu le este confortabil şi de multe ori optează să nu se implice în activităţi în care eşecul este probabil. Cu cât ne temem mai mult de ceva, cu atât ne îndepărtăm mai mult de acesta. Câţi oameni se sperie la gândul de a vorbi în public şi îl evită cu orice preţ? Efortul în pregătirea unei negocieri - ştiind ce îţi doreşti şi de ce - gândind prin alternative acceptabile şi dezvoltând strategii specifice pentru a fi persuasiv - îţi poate creşte semnificativ încrederea şi competenţa.

În comparaţie cu bărbaţii, femeile sunt mai puţin conştiente de valoarea lor. Intrarea într-o negociere salarială cu informaţii pe care le ai la îndemână, împreună cu o explicaţie convingătoare a realizărilor şi a capacităţilor care garantează un salariu mai mare, poate creşte mult încrederea şi aşteptarea unui rezultat reuşit. Vizualizarea sau practicarea (prin jocul de rol, de exemplu) negocierea poate creşte şi mai mult şansele de succes.

Se concentrează pe gândurile pozitive

Emoţiile pozitive pot ajuta femeile să negocieze mai eficient prin creşterea disponibilităţii lor de a căuta soluţii reciproce. Astfel de persoane preferă colaborarea decât concurenţa. Prin cultivarea stărilor de spirit pozitive, femeile vor avea mai multe şanse să obţină ceea ce-şi doresc - afirmându-şi nevoile în timp ce încurajează cealaltă parte să facă acelaşi lucru. Aceasta va creşte probabilitatea de a ajunge la un acord optim şi satisfăcător de ambele părţi.

Citeşte şi: Citate motivaţionale despre femeile deştepte: „Sunt puternică, ambiţioasă, şi ştiu exact ce vreau. Dacă asta mă face un tiran, e in regulă”

Cercetările demonstrează că persoanele care gândesc pozitiv au o mentalitate mult mai flexibilă, au o deschidere mai mare către o colaborare şi către soluţii. 

Sunt inteligente emoţional

Inteligenţa emoţională implică conştientizarea propriilor emoţii şi identificarea emoţiilor celorlalţi. A fi mai conştientă de propriile emoţiile poate stimula încrederea în negociere. Acest control emoţional poate ajuta femeile să negocieze cu succes şi le poate oferi o mai mare siguranţă de sine, mai ales în situaţii dificile.

Cu o încredere sporită, femeile vor avea mai multe şanse să-şi afirme nevoile. Încrederea poate reduce, de asemenea, anxietatea cu privire la negocieri, pe care femeile le experimentează într-un grad mai mare decât bărbaţii. Acest lucru poate creşte probabilitatea ca femeile să aleagă să înceapă o negociere. Şi o mai bună conştientizare a emoţiilor celorlalţi în timpul unei negocieri poate ajuta femeile să înţeleagă mai bine nevoile şi interesele lor, ceea ce poate facilita găsirea de soluţii eficiente.

Inteligenţa emoţională poate fi dezvoltată prin mindfulness. Mindfulness înseamnă să acorzi atenţie momentului prezent - ceea ce se întâmplă acum în jurul tău - precum şi gândurilor şi sentimentelor tale.

Înţeleg de ce este importantă negocierea colaborativă

Atitudinea de şef poate părea, în ochii celorlalţi, ca fiind una agresivă şi egoistă. O modalitate de a depăşi această provocare este să acţionezi ca şi cum ai negocia în numele unui grup sau al altor persoane. Cercetările demonstrează că femeile care adoptă o strategie „relaţională”, de tip „eu-noi”, în care îşi manifestă îngrijorarea pentru perspectiva celuilalt, poate fi de ajutor în negociere.

Mentalitatea colaborativă - îmbunătăţită prin pregătire şi prin menţinerea gândirii pozitive - poate ajuta o femeie să găsească o strategie care să fie bună nu numai pentru ea, ci şi pentru companie.

Indiferent ce negociază, femeile pot depăşi unele bariere şi provocări.

Citeşte şi: Cum să cucereşti pentru totdeauna o femeie puternică. Lucruri pe care nu ţi le va tolera într-o relaţie

FOTO: Shutterstock.comRecente

Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice Litman jpeg
Amal si George Clooney jpg
Un obiect extraterestru descoperit în mormântul faraonului Tutankhamon sursa foto  Shutterstock jpg
Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
Curiozitatile stranepotilor Reginei la funeraliile ei Cum au trecut in noua etapa fara Gan Gan Sursa foto Instagram windsor royal family jpg
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg
Scene cu Robin Williams din Doamna Doubtfire care n au aparut niciodata Sursa foto captura YouTube  1 jpg
înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg