Când a încălcat Regina Marii Britanii protocolul regal? S-a dovedit a fi şi ea o rebelă

1 shutterstock 1684310362 jpg jpeg

Familia regală britanică are o listă lungă de protocoale stricte pe care Regina însăşi le-a încălcat de câteva ori. A şi schimbat câteva reguli vechi de un secol, pentru că Regina Elisabeta a II-a este la fel de umană ca oricare dintre noi.

Chiar dacă membrii familiei regale britanice trebuie adesea să participe la mai multe evenimente care durează ore în şir, nu ar trebui să-şi atingă machiajul în public. Totuşi, asta nu a împiedicat-o pe Regina Elisabeta a II-a să facă acest lucru şi a fost surprinsă făcând aceasta la evenimentul Windsor Horse Show din anul 1985, când şi-a aplicat un plus de ruj pe buze. Nu a fost singura oară când a ales să nu respecte obiceiurile impuse de secole.

A intrat în Armată

Este prima femeie din familia regală a Marii Britanii care a încălcat regula ce impune numai bărbaţilor să intre în Armată. În anul 1945, s-a alăturat Serviciului teritorial auxiliar ca subaltern.

Are o relaţie diferită cu admiratorii

Poate părea un gest politicos, dar Regina nu poate primi flori în dar. Cu toate acestea, acest protocol n-a împiedicat-o să accepte mai multe buchete în timpul evenimentelor la care a luat parte. În anul 2019, un blogger a fost la petrecerea din grădina reginei şi a reuşit să-i ofere Alteţei Regale un buchet.

Din motive de securitate şi pentru a evita falsificarea semnăturilor, ea şi întreaga familie regală nu pot da autografe. Totuşi, în timpul vizitei în Malaezia, Regina Elisabeta a II-a a încălcat protocolul prin autografierea mingii unui fan al Manchester United.

Adesea o vedem salutându-şi supuşii, dar nu a fost întotdeauna aşa. De fapt, abia în anii ’70, regina Elisabeta a II-a a decis să schimbe regulile şi a început să se adreseze şi să salute personal britanicii.

A invitat-o ​​pe logodnica prinţului Harry să petreacă sărbătorile de Crăciun

În 2017, Meghan Markle era doar logodnica prinţului Harry, dar regina a invitat-o la primul Crăciun alături de familia regală. Acesta a fost un gest fără precedent, deoarece, în mod tradiţional, abia după nuntă i s-a permis cuiva din afara familiei regale să participe la Crăciunul regal.

I-a lăsat pe Kate şi William să-şi invite prietenii la nuntă

Protocolul nu permite ca la o nuntă regală, mirii să-şi invite amicii. În ciuda acestuia, în anul 2011, însăşi regina i-a încurajat pe prinţul William şi Kate să acorde prioritate prietenilor lor. De asemenea, în 2012, regina a semnat un brevet care permitea fiicei prinţului William, Charlotte, să fie numită prinţesă şi să intre în linia succesorală la tron. Înainte de naşterea fetiţei, numai primul băiat născut ar fi putut fi numit prinţ. Mai mult, a permis ca nunta surorii ei să fie televizată. Nunţile regale pot fi astăzi un eveniment mondial, dar pe vremuri erau private. Pentru a apropia familia regală mai mult de publicul larg, Regina Elisabeta a II-a a încălcat toate regulile şi a permis ca nunta surorii sale să fie televizată în anul 1960. Atunci, a fost urmărită de 300 de milioane de persoane.

A acceptat ca fiul ei să se căsătorească cu o femeie divorţată

Chiar dacă prinţul Charles şi Camilla au avut o relaţie care a durat ani buni, abia în anul 2005, regina le-a dat consimţământul pentru a se căsători. Aceasta a fost una dintre puţinele ocazii în care un membru al familiei regale s-a căsătorit cu o persoană divorţată al cărei fost soţ trăia încă. Mai târziu, fiul prinţului Charles a făcut acelaşi lucru, primind la rândul lui aprobarea reginei.

Participă la înmormântări

Rareori, regina ia parte la înmormântări, iar acest protocol are o semnificaţie profundă: nu doreşte ca atenţia să fie pusă pe ea într-un asemenea moment. A încălcat şi această regulă când a participat la câteva înmormântări care au avut loc în timpul domniei ei.

FOTO: ShutterstockRecente

vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg