Ce nu ştiai despre internet. Ce scria în primul e-mail inventat

1 shutterstock 491274799 jpg jpeg

Statisticile arată că opt din zece locuinţe, din România, au conexiune la internet şi cei mai mulţi oameni folosesc zilnic acest serviciu pentru cumpărături, şcoală, în interes de serviciu şi nu numai. Iată câteva lucruri interesante despre internet!

Denumit, uneori, „reţea de reţele‟, internetul desemnează o reţea mondială de calculatoare şi de alte aparate, interconectate. A apărut în Statele Unite ale Americii în jurul anului 1970, însă a devenit accesibil pentru publicul larg abia la începutul anilor 1990. Până în 2020, se estimează că aproximativ 4,5 miliarde de persoane sau mai mult de jumătate din populaţia mondială are acces la internet. Astăzi, poate fi utilizat de aproape orice persoană, conectată la o reţea online şi poate fi folosit în aproape orice scop informativ.

Totul a început… la o terasă

La începutul anilor 1900, inventatorului Nikola Tesla i-a venit prima idee de fondare a unei reţele de informaţii. Geniul se gândea să creeze un sistem de comunicare, fără fire, dar ideea sa a fost pusă în practică ani mai târziu. După ce au făcut mai multe teste şi schiţe creionate, oamenii de ştiinţă s-au strâns la o terasă, din Silicon Valley şi au făcut un experiment, care a demonstrat că internetul poate funcţiona, aşa cum Tesla îşi imaginase.

Miliarde de căutări pe Google

Se estimează că motorul de căutare Google procesează aproximativ 63.000 de căutări pe secundă, ceea ce înseamnă 5,6 miliarde de căutări pe zi şi aproximativ două trilioane de căutări globale pe an. La nivel mondial, în anul 2020, printre cele mai populare căutări, care s-au remarcat în motorul de căutare Google, s-au aflat: „De ce nu pot să dorm‟, „De ce este important să mă spăl pe mâini‟, „Hârtie igienică‟, „De ce e luna roz‟ sau „Covid/Coronavirus‟. 

Mai mult internet decât odihnă

În medie, o persoană obişnuită stă pe internet aproape 10 ore pe zi, mai mult decât se odihneşte. Potrivit Digital Report 2020, un român navighează virtual şapte ore şi jumătate, din care două ore şi jumătate folosind numai reţelele de socializare. Acelaşi studiu arată că, în România, sunt aproximativ 15,35 milioane de utilizatori, din care 11 milioane de utilizatori sunt activi pe reţelele de socializare.

Citeşte şi: Ochelarii smart, înlocuitorii telefoanelor mobile? Zuckerberg: „O să facem nişte chestii grozave cu ei!”

China tratează dependenţii de internet 

Până la finalul anului 2020, aproximativ 989 milioane de oameni aveau acces la lumea din online, în China. Pentru că internetul poate să vină la pachet şi cu dependenţa de mediul virtual, China a decis să înfiinţeze secţii speciale în spitale, pentru tratament. Se spune că dependenţa de internet apare mai mult în rândul tinerilor şi are acelaşi statut ca alcoolismul şi ca adicţia de jocuri de noroc.  

Primul e-mail inventat  

Informaticianul Ray Tomlinson a trimis primul mesaj sub formă de e-mail, în anul 1971. Întrebat ce a scris în acel e-mail, programatorul a spus că nu îşi aminteşte exact, însă, cel mai probabil, a fost un text simplu, fără formatare, care conţinea mesajul „Test123‟ sau „QWERTYUIOP‟ (primele litere de pe tastatură). Şapte ani mai târziu, a fost trimis şi primul mesaj nesolicitat (mesaj tip SPAM), dintr-o greşeală.

Sursă foto: ShutterstockRecente

kim kardashian jpg
Olivia Newton John, ultimul mesaj sursa  Shutterstock jpg
Brendan Fraser jpeg
Chandler Bing jpeg
Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg
Cea mai in varsta castigatoare a unui premiu Grammy Sursa imagine Instagram angelaalvarez1927 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg