Ce s-ar întâmpla dacă ar dispărea albinele? Efectele dezastruoase asupra alimentaţiei

1 shutterstock 1459096754 jpg jpeg

Celebrul Albert Einstein spunea: „Atunci când albinele vor dispărea de pe suprafaţa Pământului, omul va mai avea doar patru ani de trăit”. Din nefericire, poluarea şi folosirea pesticidelor au dus la dispariţia unui număr mare de albine.

În jur de o treime din producţia agricolă la nivel mondial depinde de polenizare, realizată cu precădere de albine. Dispariţia albinelor ar fi o ameninţare pentru alimentaţia mondială, având în vedere că vegetalele care depind de polenizare ne aduc 35% din necesarul energetic şi majoritatea vitaminelor, mineralelor şi antioxidanţilor de care avem nevoie pentru a nu avea probleme de sănătate.

Rapiditatea cu care albinele se îndreaptă către extincţie a devenit îngrijorătoare. Potrivit Băncii Agricole Robobank din SUA, numărul coloniilor de albine care nu supravieţuiesc în Europa, Asia şi America Latină a ajuns la peste 20%, iar în Statele Unite, situaţia este şi mai îngrijorătoare. Începând din 1961, în SUA, producţia agricolă care depinde de activitatea albinelor a crescut de patru ori, iar numărul coloniilor de albine s-a redus la jumătate.

Ce alimente ar dispărea

În afară de acest efect dezastruos, vor fi afectate şi sursele de hrană ale animalelor, prin urmare, ne vom lipsi de alimente precum lactatele.

Albinele joacă un rol important în polenizarea unor legume şi fructe necesare pentru alimentaţia oamenilor şi pe care mulţi dintre noi le consumăm frecvent.

Odată cu extincţia albinelor, vor dispărea: nucile, pepenii, citricele, merele, ceapa, broccoli, dovleceii, fasolea, ardeii, vinetele, castraveţii, roşiile, fasolea, cafeaua, cacao, avocado, nucile de cocos şi verdeţurile (pătrunjel, busuioc, mentă).



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg