Cele mai ciudate intervenţii medicale şi terapii din lume. Încă reuşesc să ne surprindă

1 operatii ciudate jpg jpeg

Deşi medicina este în plină evoluţie, această ştiinţă încă reuşeşte să ne uimească cu diverse cazuri bizare, care au apărut, de-a lungul timpului, în cabinetele doctorilor. Iată o parte dintre cele mai atipice intervenţii medicale şi terapii, care au fost realizate în multe colţuri ale lumii!

Medicina modernă ne dă un sentiment de încredere, datorită dezvoltării ştiinţifice şi tehnologice. În prezent, auzim tot mai des de diverse intervenţii medicale, care mai de care mai speciale, ce ne promit o viaţă sănătoasă şi un aspect plăcut. Însă, de-a lungul timpului, au fost încercate diverse intervenţii medicale şi terapii bizare, despre care nu se ştia că vor da sau nu rezultate. De la medicul care s-a operat singur, la operaţia „omului- copac‟ şi la terapia de „renaştere‟, toate aceste tratamente au scris istorie şi reuşesc să ne uimească şi astăzi. 

Auto-apendicectomie

Chirurgul Evan O’Neill Kane este unul dintre medicii, care şi-au făcut propria apendectomie (operaţia de apendicită). Dr. Kane şi-a făcut acest lucru, pentru a vizualiza operaţia din perspectiva pacientului şi pentru a se asigura că procedura este tolerată de pacient. El a concluzionat că anestezicul general obişnuit era mai periculos decât anestezicul local. Zece ani mai târziu, Dr. Kane a efectuat o intervenţie şi mai periculoasă, operându-se de hernie inghinală. În mod surprinzător, a supravieţuit ambelor operaţii.

Terapia de renaştere

Îţi amineşti ziua în care te-ai născut? Sigur nu. O terapie de renaştere este terapia în care îţi poţi imagina propria zi de naştere pentru a experimenta acelaşi proces şi pentru a-ţi reîmprospăta simţurile. În timpul terapiei, eşti aşezat într-o poziţie şi strâns cu perne sau cu diverse materiale pentru a experimenta o senzaţie similară precum cea a bebeluşului care iese din canalul de naştere. Pe măsura terapiei, respiraţia devine dificilă, din acest motiv, în unele state, această terapie este ilegală.

Operaţia „Omului-Copac‟

Un bărbat din Bangladesh, în vârstă de 28 de ani, cunoscut sub numele de „Omul-copac‟ a suferit o intervenţie chirurgicală prin care medicii i-au îndepărtat 90% din negii crescuţi pe tot corpul său. Bărbatul avea pe corp aproximativ 6 kilograme de veruci cu aspect de scoarţă de arbore. El suferea de o boală genetică rară, numită epidermodislazie verruciform. Deşi după operaţie bărbatul a fost declarat vindecat, probleme sale au reapărut, iar el a fost supus în total la 25 de intervenţii chirurgicale.

Terapia prin râs

În general, o porţie zdravănă de râs este sănătoasă pentru corp, combate stresul, susţine sistemul imunitar şi ajută la combaterea multor boli. În multe locuri, în special în India, oamenii de ştiinţă şi-au dat seama de beneficiile pe care râsul le are şi au creat locaţii speciale, în care oamenii se întâlnesc în grupuri, încep să râdă în hohote şi să ridice mâinile în aer, ca formă de terapie. Terapia prin râs poate incluse şi jocuri cu clovni, urmăritul filmelor de comedie, cititul unor cărţi, jocuri şi puzzle-uri.

Transplant de faţă

La spitalul Universitar Vall d’Hebron, din Barcelona, a fost realizat primul transplant complet de faţă din lume. O echipă de 30 de chirurgi s-au chinuit timp de 24 de ore pentru a-i oferi pacientului un chip nou. Pacientul trecuse printr-un accident care îi afectase trăsăturile complet, astfel încât acesta nu mai putea respira, înghiţi şi nici vorbi. Din fericire, operaţia s-a dovedit a fi una de succes, iar tânărul s-a ales cu un transplant complet de faţă, de pomeţi, de nas, de dinţi, de muşchi şi de mandibulă.

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg