Cine este femeia care i-a furat inima ţarului Alexandru al II-lea. Din amantă, i-a devenit soţie

1 33229 xl jpg jpeg

Deşi căsătorit, ţarul Alexandru al II-lea s-a îndrăgostit de o altă femeie, aleasa inimii sale fiind cu 30 de ani mai mică decât el. „Azi, din păcate, nu sunt liber, dar cu prima ocazie mă voi căsători cu tine, căci te consider, acum şi pentru totdeauna, ca soţia mea în faţa lui Dumnezeu”, îi spunea ţarul femeii iubite, Katia.

Ecaterina Dolgorukova sau Katia a fost iubirea vieţii ţarului Alexandru al II-lea. Aceasta s-a născut la 14 noiembrie 1847 într-o familie importantă, străbunicul ei fiind întemeietorul Moscovei. Katia se învârtea în cercuri înalte şi astfel l-a întâlnit pe ţar. Cei doi s-au îndrăgostit când Katia avea 17 ani, iar el era cu 30 de ani mai mare. Deşi era căsătorit, ţarul s-a îndrăgostit fulgerător de Katia şi i-a promis că o va lua de soţie „cu prima ocazie”.

Cei doi au devenit de nedespărţit, iar ţarul obişnuia să îi scrie frecvent. “Nu uita că toată viaţa mea e în fiinţa ta, îngerul  sufletului meu, şi că singurul scop al acestei vieţi este să te văd fericită atât cât putem fi fericiţi în această lume. Cred că ţi-am dovedit, de la 13 iulie, că, atunci când iubesc cu adevărat pe cineva, nu ştiu să iubesc într-un mod egoist…Vei înţelege că nu mai trăiesc decât cu speranţa de a te revedea joia viitoare în cuibul nostru”, potrivit historia.ro.

Iubirea lor se consuma la Paltul de Iarnă, unde Katia ajungea printr-o scară secretă în apartamentul ţarului.

Au avut doi copii

În 1872, Katia a adus pe lume un băiat, George, rodul iubirii celor doi. Peste un an, o năştea pe Olga. Această legătură a scandalizat familia imperială, iar ţarina Maria a ales să se retragă în rugăciune.

În 1874, ţarul a emis un ordin care recunoştea drepturile celor doi copii, care au devenit prinţi cu titlul de alteţe. Cu alte cuvinte, erau recunoscuţi oficial.

Între timp, Katia i-a devenit sfătuitoare ţarului. În 1880, Maria a murit, iar la scurt timp, ţarul a luat-o de soţie pe Katia.Recente

Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg
Jennifer Garner jpeg