Cine l-a asasinat pe profesorul Ioan Petru Culianu? Autorul faptei, necunoscut până în zilele noastre

1 culianu jpg jpeg

Istoric al religiilor, scriitor şi eseist, Ioan Petru Culianu a fost discipol al lui Mircea Eliade. La 21 mai 1991, a fost asasinat în clădirea Universităţii din Chicago, după ce primise cartea verde. Autorul faptei a rămas necunoscut, asasinarea profesorului fiind un mister nerezolvat până în prezent.

Chiar în ziua Sfinţilor Constantin şi Elena, în toaleta bărbaţilor din clădirea Divinity School a Universităţii din Chicago, un asasin l-a împuşcat pe Ioan Petru Culianu. Profesorul avea 41 de ani şi o carieră strălucită în faţă. Era profesor de istoria religiilor la această prestigioasă universitate, urmându-i lui Mircea Eliade. Ion Pacepa, fost oficial de Securitate, descria asasinatul ca „o execuţie tipică KGB-ului”. Moartea profesorului este până în zilele noastre învăluită în mister.

Înainte de producerea tragicului eveniment, Ioan Petru Culianu ar fi primit ameninţări, după cum s-a plâns cunoscuţilor. Profesorul avea planuri mari, care includ scrierea unei Enciclopedii a Magiei în trei volume pentru Oxford University Press şi multe alte astfel de proiecte.

Ipotezele avansate

Din lipsă de probe, nimeni nu a fost pus sub acuzare pentru moartea lui Ioan Petru Culianu.

Au fost avansate mai multe ipoteze legate de asasinarea profesorului. S-a spus că a fost vorba despre o moarte pasională (Securitatea i-ar fi inventat o orientare sexuală), despre încasarea unei poliţe de asigurare de 150.000 de dolari, de care ar fi beneficiat logodnica sa, Hillary Wiesner.

În cartea profesorului american Ted Anton, „Eros, magie şi asasinarea profesorului Culianu” se vorbeşte despre asasinat politic ordonat şi comis de o mişcare neolegionară sau de serviciile secrete din România sau de o combinaţie între cele două.Recente

Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry  Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg
Robbie Williams, Beyonce  jpg