Cum a arătat prima zi la Disneyland. Pentru angajaţi a fost „Vinerea Neagră‟, iar pentru Walt Disney, o lecţie 

1 disneyland 1955 jpg jpeg

Să ajungi la Disneyland este o bucurie, atât pentru cei mici, cât şi pentru adulţi. Walt Disney a ştiut cum să transforme o idee într-un fenomen, astăzi Disneyland fiind printre principalele atracţii ale lumii. Însă nu mereu a fost aşa! Deschiderea primului parc a fost un dezastru.

Walt Elias Disney a fost co-fondatorul studioului Walt Disney Productions, unul dintre cei mai cunoscuţi producători din lume, dar şi un inovator al animaţiei şi al parcurilor tematice. Disney şi echipa sa a creat cele mai cunoscute celebre filme din lume, dar şi pe cele mai cunoscute personaje, inclusiv pe celebrul Mickey Mouse, preferatul copiilor. Să ai atât de mult succes nu este simplu, iar Walt Disney nu a fost ocolit de eşec, la începuturile sale. 

Primul studio marca Walt Disney a dat faliment

Nu era deloc uşor să îţi deschizi o afacere înainte de Marea Criză Economică (1929-1933), iar Walt Elias Disney a ştiut acest lucru. Primul studio al lui Walt Disney a fost în garajul familiei sale. El realiza în garaj diferite animaţii şi scheme, însă planurile nu se potriveau cu puţinii bani pe care Walt Disney îi avea pentru a-şi pune planurile în aplicare. Aşa că studioul său a dat faliment în 1923 din cauza datoriilor.

Citeşte şi: Curiozităţi despre Disneyland. Ştiai că sub parcul de distracţii Disneyland se ascunde un tunel secret? 

Deschiderea primului parc Disneyland, un eşec

15 iulie 1955 a fost ziua în care Disneyland şi-a deschis porţile, însă ea a rămas pentru personal cunoscută drept „Vinerea neagră‟. În acea zi, un val de căldură a pus stăpânire peste California, locul în care Disneyland urma să facă istorie, iar oaspeţii au evitat să iasă din case în acea zi, deschiderea fiind un dezastru pentru toţi angajaţii care au pregătit toate detaliile. Walt Disney a pierdut mulţi bani în acea zi, însă a reuşit să obţină alte fonduri şi să redeschidă parcul, într-o altă zi, spre bucuria publicului, care a fost prezentă la eveniment.

Citeşte şi: Petrecerile tematice pe care Walt Disney le organiza pentru animatorii lui. Care au fost ultimele lui cuvinte?

Cea mai de succes peliculă era să nu se filmeze

În ciuda faptului că Walt Disney este responsabil pentru multe filme impresionante, mulţi cred că filmul cel mai bun al său a fost „Mary Poppins‟ (1964). Pentru omul de afaceri nu a fost deloc uşor să filmeze această peliculă, asta pentru că autoarea poveştii, Pamela Lyndon Travers, nu a fost de acord cu acest lucru, iniţial. Walt Disney a trebuit să se lupte pentru a realiza acst proiect şi, mai ales, pentru a-i obţine acordul lui Travers. În cele din urmă, după o lungă luptă, filmul a fost terminat şi a avut mult succes, în ciuda obiecţior lui Travers.

A girat cu toţi banii pentru „Albă ca Zăpada‟ 

Albă ca Zăpada şi Cei Şapte Pitici a fost cel mai mare pariu din cariera lui Walt Disney. Omul de afaceri ar fi dat faliment dacă Albă ca Zăpada nu ar fi avut succes, asta pentru că el a pus în joc pentru realizarea acestui proiect toţi banii pe care îi avea. Albă ca Zăpada şi Cei Şapte Pitici este considerată „Nebunia Disney‟, în care mulţi nu credeau. Însă, în final, s-a dovedit că Walt Disney a avut intuiţie bună, iar acest proiect continuă şi astăzi să încânte mulţi copii.

Sursă foto: Pinterest



Recente

Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg
OCC Elixirul Dragostei UNITER jpg
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (1) jpeg
eclipsa  foto   Shutterstock jpg