Cum a ascuns tatăl Reginei Angliei coroana în timpul războiului. Majestatea Sa a aflat abia acum

1 coroana jpg jpeg

Coroana Imperială de Stat simbolizează suveranitatea monarhului şi este una dintre Bijuteriile Coroanei Regatului Unit. Coroana există începând cu secolul al XV-lea şi în jurul ei au avut loc multe evenimente importante.

Coroana Reginei Elisabeta a II-a cântăreşte aproape două kilograme şi conţine: 2,868 diamante, 17 safire, 11 smaralde, 269 perle şi 4 rubine. Coroana de stat imperială a fost realizată în 1937 pentru regele George al VI-lea (tatăl reginei Elisabeta) ca o replică a coroanei făcută pentru regina Victoria, în 1838, cu aproape aceleaşi pietre preţioase.

Într-un interviu pentru documentarul „The Coronation‟, Majestatea Sa a spus că este dificil să porţi această coroană preţioasă: „Nu poţi să te uiţi în jos ca să citeşti discursul. Trebuie să fii cu capul sus, pentru că, dacă nu, coroana ţi-ar rupe gâtul sau ar cădea‟, a spus regina Elisabeta.

Citeşte şi: Cum este viaţa la Palatul Buckingham. Se scot milioane din cont pentru reparaţii 

Astăzi, măsurile de siguranţă sunt drastice în jurul bijuteriilor coroanei, care au fost păzite încă din anii 1600. Într-o cameră întunecată din Turnul Londrei, coroana se află într-un dulap din sticlă securizată antigloţ şi este păzită de gardieni înarmaţi. Turiştii Turnului nu se pot opri în faţa coroanei să o admire, ci trebuie să o privească de la distanţă şi să stea cu picioarele în spatele unei benzi, care se mişcă vioi pentru a împiedica pe cineva să ajungă la coroană.

Pe vremea când regina Elisabeta era un copil, măsurile de siguranţă nu erau atât de avansate. Cum a ascuns tatăl reginei coroana de duşmani, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial?

În documentarul „The Coronation‟  a fost dezvăluită modalitatea prin care George al VI-lea a ascuns preţioasa coroană în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Pentru că bijuteriile coroanei valorau, la fel ca astăzi, o avere, George al VI-lea a ordonat ca bijuteriile de pe coroană să fie scoase, să fie ascunse într-o cutie de biscuiţi şi apoi îngropate într-o groapă săpată sub castelul Windsor. Tatăl reginei a ordonat ca această activitate să fie executată în secret, deoarece nu dorea ca pietrele preţioase să cadă în mâinile naziştilor.

Ordinul a fost un secret atât de bine păzit, încât chiar şi regina, care avea doar 13 ani, nu a ştiut nimic despre asta. Regina a aflat de decizia tatălui ei de a îngropa bijuteriile, în timpul interviului pentru documentarul „The Coronation‟, de la Alastair Bruce, un istoric şi jurnalist britanic apreciat.

Citeşte şi: Regina Elisabeta a II-a, inventatoarea. Lucrul adorabil pe care l-a inventat Majestatea Sa

Povestea coroanei a fost scrisă în scrisorile găsite de Oliver Urquhart Irvine, bibliotecarul care păstrează Arhivele Reginei. Corespondenţa a fost adresată mamei regelui George al VI-lea, din partea bibliotecarului regal Sir Owen Morshead, care i-a spus despre planurile regelui cu „groapa secretă‟.

Sursă foto: Shutterstock



Recente

Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
elvis presley jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg