10 paşi spre fericire

1 46256 original jpg jpeg

Vara aceasta fă-ţi un ţel în a... acumula fericire. Şi conserv-o bine – să te ţină tot anul. Iată 10 paşi cu care mergi la sigur. Zâmbeşte

Cercetătorii au descoperit că zâmbetul ne induce o stare de bine. Nu funcţionează doar invers:adică,dacă eşti fericit zâmbeşti,ci zâmbetul îţi şi aduce fericirea. Centrii nervoşi primesc semnale pozitive şi eliberează mai mulţi hormoni care generează starea de bine. Cel mai bine exersezi în concediu cu prietenii. Acum îţi va fi şi uşor să zâmbeşti des.Colecţionează amintiri plăcute

Gândul la o întâmplare frumoasă din viaţa ta,poate să te ajute să treci mai uşor prin momente grele. În vacanţă,îţi poţi reînnoi „baza de date”. Dacă ţii un jurnal al acestor clipe şi îl reciteşti din când în când ai materia primă pentru o atitudine optimistă. Pozele din vacanţă luate la birou sau puse în ramă în apartamentul tău sunt şi ele un izvor de voie bună.

O poţi lua cu tine la căşti când te plimbi pe cărările vacanţei sau te poţi înconjura de sunete plăcute acasă,chiar când faci curat. Dacă o şi legi de amintiri frumoase,atunci când o asculţi,sentimentele pozitive îţi vor veni de la sine.

Psihologii sunt de acord:cei care petrec mai mult timp cu prietenii lor sunt mai fericiţi. Dacă în timpul anului nu prea ai timp să te întâlneşti cu amicii tăi,acum este timpul să reiei şi să cimentezi legăturile. „Prietenul la nevoie se cunoaşte”,dar,totodată,momentele bune petrecute împreună fac dintr-o prietenie o relaţie specială.

Să ştii că ai ajutat pe cineva îţi dă un sentiment de împlinire. Poate că ai o vecină care are nevoie de cineva care să-i facă piaţa sau te înscrii voluntar la o casă de copii. Sau,pur şi simplu,o prietenă care a trecut prin momente grele vrea să-şi uşureze sufletul vorbind cu tine. Ai să vezi:nu doar tu ajuţi,ci ceea ce primeşti înapoi (recunoştinţă,dar mai ales,sentimentul că ai fost de ajutor) este mult mai important.

Soarele şi mişcarea ajută corpul să creeze mai multe endorfină,substanţa care te ajută să fii fericit. Profită din plin de concediu:fă drumeţii montane,joacă-te cu cei mici printre valurile mării sau joacă volei la ştrand – sunt numai trei dintre nenumăratele posibilităţi pe care ţi le aduce vara.

Rutina este unul dintre cei mai mari duşmani ai fericirii. De aceea,fenteaz-o şi fă,din când în când,ceva nou. Şi ce moment ar fi mai bun ca vacanţa? Poţi să mergi într-un loc pe care nu l-ai văzut niciodată,poţi învăţa un sport sau un dans nou.

Îţi vor răsplăti din plin grija ta cu parfumuri şi culori care te vor încânta. Fie că stai la curte sau ai o mică grădiniţă în balconul de la bloc merită să te înconjori de prezenţa lor încântătoare,iar iarna,câteva ghivece înflorite îţi vor înveseli locuinţa.

Ştii tu vorba aia cu „pauzele lungi şi dese...”. Ei poate nici chiar aşa de lungi şi nici atât de dese,dar o ieşire la pădure din când în când nu ar strica. Iar dacă reuşeşti ca,pentru o oră,să nu faci nimic altceva decât să stai la soare,gândurile ţi se vor limpezi. Ai putea să găseşti soluţii la probleme cărora nu le găseai ieşirea. Totodată,te vei simţi mai relaxată şi... mai fericită.

Fie că eşti în vacanţă sau nu,în oraşul tău sau pe cărări de munte,nu uita să preţuieşti fiecare clipă. În orice zi poţi găsi ceva care să te bucure. De exemplu,când ieşi de la lucru abate-te la un concert în aer liber sau la un spectacol de teatru. Găseşti în fiecare zi ponturi pe site-ul nostru.Recente

prenume bebelus jpg
Ivanka Trump, Donald Trump sursa  Shutterstock jpg
Ce averi au celebritățile de la Hollywood jpg
actrița Jessica Alba sursa  Shutterstock jpg
Click jpeg
1 printul william shutterstock 1288925734 jpg jpeg
kim kardashian jpg
Olivia Newton John, ultimul mesaj sursa  Shutterstock jpg
Brendan Fraser jpeg
Chandler Bing jpeg
Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg