5 teorii care explică existenţa zonei misterioase Triunghiul Bermudelor

1 the bermuda triangle 2389580 1280 jpg jpeg

Triunghiul Bermudelor se numără printre cele mai misterioase locuri din lume în care au dispărut nenumărate avioane şi nave maritime. Oamenii de ştiinţă încă mai caută explicaţia pentru care aceste dispariţii ciudate continuă să se întâmple an de an.

Numit şi Triunghiul Diavolului, acesta este locul de formă triunghiulară în care dispar aproximativ 20 de ambarcaţiuni, anual. Se întinde între insulele Bermude, Puerto Rico şi Florida, iar marinarii şi piloţii au o senzaţie de groază de fiecare dată când sunt nevoiţi să o traverseze. Cu toate că au apărut multe teorii în jurul acestui petic al oceanului, încă nu există un răspuns definitiv la întrebările legate de dispariţii.

Piraţii

Unii experţi au teoretizat că piraţii ar putea fi una dintre cauzele dispariţiilor din Triunghiul Bermudelor. Piraţii au existat de când tâlharii au început să navigheze pe mare. SUA avertizează călătorii şi marinarii cu privire la posibilitatea de a întâlni nave care desfăşoară activităţi ilegale în apropiere de Bahamas. Este posibil ca ei să fi răpit nave, să fi provocat prăbuşirea avioanelor în acea zonă şi să fi pus în pericol viaţa celor de la bordul diverselor ambarcaţiuni care au traversat acea regiune.

O gaură de vierme

O altă teorie a dispariţiilor din Triunghiului Bermudelor este o deormare a spaţiului şi timpului numită gaură de vierme. Pentru pasionaţii de science fiction, acest lucru poate fi adevărat. Când oamenii dispar în Triunghiul Bermudelor, nu se mai întorc niciodată. Aşa s-a întâmplat în anul 1941, când nava Proteus, care transporta 58 de pasageri şi mărfuri, a dispărut brusc în Triunghiul Bermudelor. Peste o lună, o altă navă, numită Nereus, a dispărut cu toţi cei 61 de pasageri de la bord. Nu a existat nicio înregistrare a unui semnal SOS din partea lor. Echipele de căutare nu au găsit nicio urmă a navelor sau echipajelor.

Gaura de vierme, care este în esenţă un portal de călătorie în timp, ar putea explica aceste dispariţii. Din păcate, oamenii de ştiinţă nu au găsit încă dovezi solide ale găurilor de vierme în acest context.

Extratereştri

Oriunde există un mister, apar voci care să spună este posibil să fi fie vorba despre o prezenţă extraterestră. Triunghiul Bermudelor nu face excepţie. Extratereştri sunt un ţap ispăşitor convenabil în situaţiile în care nu se pot explica nişte dispariţii. Oamenii care cred în această teorie susţin că Triunghiul Bermudelor este locul de adunare al extratereştrilor care răpesc oameni şi efectuează cercetări.

Chiar şi navigatorul Cristofor Columb a povestit că, în timpul primei sale călătorii prin acea regiune, a văzut o flacără care a izbucnit din mare. O lumină ciudată a apărut în depărtare. Ar fi putut fi vorba de o observare extraterestră?

Vârtejurile de apă

Asemănătoare tornadelor, vârtejurile de apă pot fi cauza dispariţiilor din Triunghiul Bermudelor. Când se formează, apa pur şi simplu izbucneşte din ocean. Schimbarea presiunii propulsează apa la mare înălţime în aer. Dacă acest lucru se întâmplă atunci când trece o navă sau un avion, le poate răsturna sau prăbuşi rapid.

În afară de acestea, unele părţi ale curentului Golfului mărginesc Triunghiul Bermudelor şi formează valuri masive, uneori de sute de metri înălţime, care pot scufunda rapid nave şi ambarcaţiuni uşoare. Valurile mari pot chiar doborî avioane care zboară mai aproape de suprafaţa oceanului. Poate fi o explicaţie pentru dispariţia unui avion în al Doilea Război Mondial. Ultimele înregistrări de comunicare ale zborului au fost primite din partea unuia dintre piloţi care spunea că intră într-un soi de perdea de apă albă. După acele vorbe avionul a dispărut şi n-a mai fost găsit niciodată.

Interferenţele electromagnetice

Anumite locuri de pe Pământ afectează negativ busolele şi le fac să aibă probleme în indicarea nordului. Deşertul Gobi este un exemplu, iar Triunghiul Bermudelor este un altul. Acest lucru se datorează interferenţelor electromagnetice. Oamenii de ştiinţă cred că este şi unul dintre motivele pentru care navele şi avioanele dispar atât de des în Triunghiul Bermudelor.

În anul 1895, Joshua Slocum, primul om care a navigat singur în jurul lumii, a dispărut într-o călătorie în timp ce călătorea spre America de Sud. Experţii atribuie dispariţia sa Triunghiului Bermudelor, deoarece Slocum era un marinar excelent care nu s-ar fi pierdut niciodată pe mare.

Un alt incident a avut loc în 1945 când 5 torpiloare TBM Avenger au zburat peste Oceanul Atlantic. Llocotenentul Taylor a observat că busola lui a cedat şi că avioanele se deplasau în direcţia greşită. Şi-a instruit flota să zboare spre nord-est, crezând că se îndreaptă spre Florida. Când avioanele s-au apropiat de Triunghiul Bermudelor, n-au mai putut comunica nimic şi au dispărut fără urmă.Recente

nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg