Ai multă energie? Semn că metabolismul tău funcționează corespunzător. Iată și altele!

Semnele că metabolismul funcționează corespunzător pot varia în funcție de persoană, dar există anumite indicii generale prin care poți să îți dai seama că totul este în regulă. Iată care sunt acestea! 

image

Metabolismul reprezintă totalitatea proceselor chimice și fizice din organism, care transformă alimentele și nutrimentele (de exemplu: aminoacizii, carbohidrații și lipidele) în energie și în substanțe necesare pentru buna funcționare a corpului.

Citește și: Cele mai întâlnite mituri despre metabolism. Nu te lăsa influențat de ele! 

Sănătatea metabolică este crucială atât pentru starea generală de sănătate, cât și pentru longevitate. În schimb, problemele metabolice pot crește riscul de afecțiuni cronice, inclusiv de boli de inimă și diabet de tip 2. Dar ce înseamnă, cu adevărat, „să ai un metabolism sănătos‟? 

Cum îți dai seama că metabolismul funcționează corespunzător 

Rata metabolică (sau cantitatea de energie pe care organismul o consumă pentru a susține funcțiile vitale) este influențată de mulți factori, inclusiv de: genetică, vârstă, sex, funcție hormonală, nivel de activitate și de eventuale afecțiuni medicale. Prin urmare, structura unui metabolism sănătos este unică pentru fiecare. Cu toate acestea, există câțiva indicatori generali care arată că metabolismul funcționează corespunzător. 

Citește și: Metode garantate de stimulare a metabolismului

Te recuperezi rapid după boală 

Dacă ai răcit, iar simptomele pe care le experimentezi sunt ușoare sau dacă te recuperezi rapid după boală, înseamnă că sistemul tău imunitar, împreună cu metabolismul, funcționează corespunzător.

Dr. Kelley explică pentru „Real Simple‟: „Un răspuns imunitar puternic folosește o cantitate mare de energie, așa că necesită un metabolism funcțional‟. 

Digestia funcționează corespunzător 

O digestie corespunzătoare înseamnă și un metabolism sănătos, deoarece sănătatea intestinală se bazează pe metabolism, mai exact, pe capacitatea bacteriilor de a transforma alimentele în nutrimente. O digestie bună înseamnă: mai puține (sau deloc) gaze intestinale, balonare și lipsa disconfortului. 

 • Știi că metabolismul tău funcționează corespunzător și dacă ai suficientă energie pentru a face față activităților zilnice, inclusiv exercițiilor fizice intense. 

Un nivel ridicat de stres? Nici vorbă! 

Poate că te confrunți cu activități stresante, dar dacă metabolismul funcționează corespunzător, nu îl vei resimți. Când ești stresat, corpul răspunde prin creșterea ritmului cardiac și tensiunii arteriale. Când ai un metabolism sănătos, există și suficientă energie pentru a susține aceste funcții, scrie sursa menționată. 

Sursă foto: Shutterstock Recente

Kim Cattrall foto  Shutterstock jpg
Elsa Pataky, Chris jpeg
familie, trasaturi jpg
Anisia Gafton (1) jpg
David Schwimmer și Matt LeBlanc sursa  Shutterstock jpg
1 50 cent jpg jpeg
modele foto  Shutterstock jpg
cafea jpg
protest jpg
Cindy Crawford foto  Shutterstock jpg
Sharon Stone foto  Shutterstock jpg
Michelle Obama cu familia foto  Shutterstock jpg
Jennifer Garner foto  Shuttestock jpg
George Clooney, Denzel Washington foto  Shutterstock jpg
Joe Jonas și Sophie Turner foto  Shutterstock jpg
David și Victoria Beckham jpeg
paste jpg
Mila Kunis, Ashton Kutcher foto  Shutterstock jpg
Forma buzelor arata cat esti de afectuos Sursa foto shutterstock 1894073158 jpg
Julia Haart Instagram jpg