Alimentul pe care îl poți consuma la cină, fără să îți faci griji pentru siluetă. Este gustos și sățios!

Știai că îți poți accelera metabolismul noaptea dacă vei consuma un anumit aliment? Acesta este bogat în proteine, benefice pentru silueta ta. 

image

Mâncatul regulat la ore târzii poate duce la creșterea în greutate, în special dacă vei consuma alimente bogate în carbohidrați rafinați și amidon, precum pâine albă, orez, chipsuri și prăjituri.

Totuși, dacă nu ai apucat să iei cina, nu este bine să adormi flămând! Un grup de cercetători a descoperit care este cea mai potrivită gustare pe care o poți lua seara, fără să îți faci griji că vei acumula kilograme în plus. 

Citește și: Ce se întâmplă dacă mâncăm același lucru în fiecare zi 

În cadrul unui studiu al Universității din Florida, publicat în „British Journal of Nutrition‟ în anul 2018, s-a aflat că 30 de grame de proteine, consumate cu 30 de minute înainte de culcare, pot avea un impact pozitiv asupra metabolismului.

Cercetarea, care a fost făcută pe un grup de femei active, cu vârsta de 20 de ani, a arătat că brânza de vaci este un aliment potrivit pentru a fi consumat la cină, deoarece conține o cantitate mare de proteine, prin urmare este recomandată în locul shake-urilor proteice.

Citește și: Alimente care te ajută să scapi de colăcei. Uite pe care te poți baza! 

Nu îți place brânza de vaci? Iată ce alte opțiuni ai! 

Dacă nu îți place brânza de vaci, nu îți face griji! Există și alte opțiuni, bogate în proteine, pe care le poți integra în meniul tău, precum ouă și carne de pui:

„Încearcă să mănânci proteine slabe, cum ar fi: carne de pui, friptură de vită, tofu, ouă fierte sau o mână mică de migdale, cu 30 de minute înainte de culcare, pentru a menține sațietatea pe parcursul nopții. Aceste alimente cresc metabolismul și ajută la slăbit. Migdalele sunt bune pentru persoanele care au intoleranță la lactoză sau sunt vegane. Nucile sunt, în general, bogate în grăsimi bune, precum și o sursă bună de proteine și nutrienți, precum vitamina E, seleniu și magneziu ‟, recomandă specialistul Bridgette Agee, potrivit „The Healthy‟. 

Mozzarella, o altă opțiune sănătoasă 

Totuși, dacă lactatele nu reprezintă pentru tine o problemă, poți lua în considerare și consumul de bastonașe de mozzarella. Cu mai puțin de 100 de calorii/porție, aceste gustări oferă șase grame de proteine, puțini carbohidrați, dar o cantitate generoasă de calciu și vitamina D. 

Sursă foto: Shutterstock