Armata privată a lui Putin. Cine sunt mercenarii care au încercat, în mod repetat, să-l omoare pe Zelenski

1 vladimir putin shutterstock 288985085 jpg jpeg

În jur de 200.000 de militari ruşi s-au implicat în războiul din Ucraina şi, pe lângă forţele armate implicate în mod oficial în luptă, se află şi Grupul Warner, „armata privată a lui Putin‟, după cum ne informează Sky News.

După cum ne aşteptam, există multe semne de întrebare legate ce această grupare, denumită şi Liga sau Wagner, care operează în mare secret şi îşi şterge urmele cu rapiditate. Totuşi, câteva informaţii cu privire la aceşti mercenari tot s-au scurs în presa internaţională. Ce ştim în acest moment despre ei?

Se pare că Grupul Wagner are în jur de 6.000 de angajaţi, care desfăşoară operaţiuni în Argentina, Hong Kong şi Saint Petersburg. O certitudine este că această grupare există cu adevărat şi surse credibile din Serviciile Secrete susţin că, în momentul de faţă, se află în Ucraina, cel mai probabil în Kiev, iar obiectivul primit de ei este asasinarea preşedintelui uncrainean Volodimir Zelenski.

Toate aceste informaţii au fost făcute publice de către The Economist şi au fost confirmate de mai multe surse ale altor publicaţii de top. Cu alte cuvinte, organizaţia misterioasă are toate şansele să răstoarne situaţia actuală în războiul ruso-ucrainean, dacă-şi va îndeplini ordinele primite.   

După cum ne informează Sorcha MacLeod, un şef din ONU, care monitorizează operaţiunile mercenarilor în conflictele armate internaţionale, „din punct de vedere legal, Wagner nici măcar nu există‟. Pe hârtie nu există, în realitate, însă, există cu vârf şi îndesat. Sunt o grupare de oameni extrem de bine antrenaţi, nişte asasini plătiţi eficienţi. De fapt, orgaznizaţia este formată din mai multe companii în strânsă legătură cu Moscova şi cu Putin, evident.

În jur de 400 de astfel de mercenari au intrat cu forţa în Ucraina la începutul invaziei ruse sau chiar mai devreme. „Armata privată a lui Putin‟ a fost înfiinţată de fostul militar rus Dmitri Utkin, care are tatuaje naziste şi nu se abate de la nimic atunci când primeşte o misiune specială. Acesta a denumit organizaţia pe care a creat-o după Richard Wagner, compozitorul preferat al lui Adolf Hitler, conform celor publicate de The Economist.

De asemenea, au circulat informaţii conform cărora gruparea a fost înfiinţată de Yevgeny Prigozhin. Prigozhin este un om de afaceri rus, care a creat „armata de troli‟, care distribuie informaţii eronate pe internet. Cer este că soldaţii-fantomă din Grupul Wagner sunt implicaţi în tot felul de proiecte, de la manevre militare la extracţii de resurse naturale şi posibile atentate la adresa preşedintelui Zelenski.  

Grupul Warner are în componenţă mercenari sau soldaţi freelance, care sunt mai ieftini de angajat decât forţele militare ale unui stat. A fost înfiinţat din bani privaţi şi este, adesea, mai bine pus la punct ca pregătire chiar decât militarii oficiali. Guvernul rus nu este informat despre posibilele pierderi de vieţi omeneşti pe care le înregistrează o asemenea grupare în anumit misiuni, ci află doar rezultatul.

Guvernul rus neagă, de fiecare dată, vreo legătură cu Grupul Wagner, însă este cunoscut, în mod neoficial, faptul că această organizaţie răspunde direct Kremlinului.

În ceea ce priveşte Ucraina, se ştie, din surse sigure, că “armata privată a lui Putin‟ se află acolo acum. Nu în totalitate, doar câteva sute de mercenari. Atentatele asupra lui Zelenski au fost dejucate din simplul motiv că ucrainienii au instaurat interdicţia de circulaţie în oraşele invadate de ruşi.   

La începutul lunii martie, ucrainienii au susţinut că au omorât un astfel de soldat cu legături clare cu Grupul Wagner. A fost poate un noroc sau chiar o strategie militară eficientă ca aceşti mercenari să nu reuşească să-l reducă la tăcere pe unul dintre cei mai îndrăgiţi lideri politici ai momentului, pe Volodomir Zelenski! Şi au existat mai mult de 12 atentate la adresa lui până acum!

Foto - Shutterstock



Recente

Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg
Regele Charles  foto   Instagram The Royal Family jpg
Zodii care nu sunt materialiste jpg