Atenţie la Blue Monday, cea mai deprimantă zi din an! Când pică şi de ce sunt şanse mari să te simţi trist în această zi

1 blue monday jpg jpeg

„Blue Monday‟, cea mai deprimantă zi din an se apropie cu paşi repezi. Pe 17 ianuarie, întreaga lume va fi lovită de sentimente de tristeţe şi melancolie, potrivit unui algoritm care ia în calcul până şi rezoluţiile stabilite la finalul anului trecut. Dar cum a apărut „Blue Monday‟ şi cine a promovat-o?

Anul acesta „Blue Monday‟ sau „Lunea Albastră‟ va pica pe data de 17 ianuarie. Se presupune că va fi cea mai tristă zi a anului, din cauza unei combinaţii de vreme rea, cu nopţi pierdute, cu efectele excesului festiv din perioada sărbătorilor de iarnă şi cu hotărârile de Anul Nou, care au eşuat, între timp.

Ideea de „Blue Monday‟ a fost concepută pentru prima dată de Dr. Cliff Arnall, în 2005, şi a fost publicată, ca parte a unui comunicat de presă, de către o agenţie de turism. În calitate de psiholog şi speaker motivaţional, Dr. Cliff Arnall a creat o formulă pentru a descoperi această dată. El a luat în considerare: vremea, facturile la utilităţi, datoriile, nivelul motivaţional, dar şi faptul că majoritatea oamenilor urăsc zilele de luni.

Ce să faci dacă eşti deprimat

În timp ce unii nu se lasă influenţaţi de această zi, alţii caută modalităţi de a trece mai repede peste sentimentele triste. Potrivit healthline.com, dacă simptomele depresive îţi perturbă rutina, este indicat să îţi faci un plan de atac. De pildă, îţi poţi face un program al orelor de culcare, să asculţi mai multă muzică, să petreci mai mult timp în natură sau alături de prieteni, să mănânci sănătos, să faci mai multă mişcare, să citeşti şi, de ce nu, să încerci să faci o activitate nouă (cum ar fi pictatul, înotul sau o altă activitate pe care ţi-ai propus să o încerci şi nu ai reuşit până acum). 

Iată cum să păcăleşti creierul să elibereze mai multe substanţe care te fac fericit!

Sursă foto: Shutterstock Recente

Adam și Eva Foto  Shutterstock jpg
Ben Affleck jpeg
Khloe Kardashian foto  Instagram jpg
Vedere jpg
Priyanka Chopra jpg
Coperta CPF 7 png
Cum sa citesti liniile din palma pentru a afla cati copii vei avea Sursa foto shutterstock 114300868 jpg
Jake Harper jpeg
Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg