Atenţie la Blue Monday, cea mai deprimantă zi din an! Când pică şi de ce sunt şanse mari să te simţi trist în această zi

1 blue monday jpg jpeg

„Blue Monday‟, cea mai deprimantă zi din an se apropie cu paşi repezi. Pe 17 ianuarie, întreaga lume va fi lovită de sentimente de tristeţe şi melancolie, potrivit unui algoritm care ia în calcul până şi rezoluţiile stabilite la finalul anului trecut. Dar cum a apărut „Blue Monday‟ şi cine a promovat-o?

Anul acesta „Blue Monday‟ sau „Lunea Albastră‟ va pica pe data de 17 ianuarie. Se presupune că va fi cea mai tristă zi a anului, din cauza unei combinaţii de vreme rea, cu nopţi pierdute, cu efectele excesului festiv din perioada sărbătorilor de iarnă şi cu hotărârile de Anul Nou, care au eşuat, între timp.

Ideea de „Blue Monday‟ a fost concepută pentru prima dată de Dr. Cliff Arnall, în 2005, şi a fost publicată, ca parte a unui comunicat de presă, de către o agenţie de turism. În calitate de psiholog şi speaker motivaţional, Dr. Cliff Arnall a creat o formulă pentru a descoperi această dată. El a luat în considerare: vremea, facturile la utilităţi, datoriile, nivelul motivaţional, dar şi faptul că majoritatea oamenilor urăsc zilele de luni.

Ce să faci dacă eşti deprimat

În timp ce unii nu se lasă influenţaţi de această zi, alţii caută modalităţi de a trece mai repede peste sentimentele triste. Potrivit healthline.com, dacă simptomele depresive îţi perturbă rutina, este indicat să îţi faci un plan de atac. De pildă, îţi poţi face un program al orelor de culcare, să asculţi mai multă muzică, să petreci mai mult timp în natură sau alături de prieteni, să mănânci sănătos, să faci mai multă mişcare, să citeşti şi, de ce nu, să încerci să faci o activitate nouă (cum ar fi pictatul, înotul sau o altă activitate pe care ţi-ai propus să o încerci şi nu ai reuşit până acum). 

Iată cum să păcăleşti creierul să elibereze mai multe substanţe care te fac fericit!

Sursă foto: Shutterstock Recente

Patricia Taylor si Keanu Reeves   shutterstock 95848498   crop png
Vedete jpg
eurovision shutterstock 2148569303 jpg
Chris Rock shutterstock 68551117 jpg
pizza miros shutterstock 1160070121 jpg
nunta printesa diana si printul charles jpeg
horoscop shutterstock 1740543341 jpg
shutterstock 1674726580 jpg
01   coperta cf10 page 0001 jpg
hitler shutterstock 754279543 jpg
camilla parker jpeg
Cupluri jpg
6 shirley temple profimedia 0098284926 jpg jpeg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Anne Hathaway jpg
Un manuscris al lui Albert Einstein în care calcula teoria relativităţii a fost vândut la licitaţie pentru o sumă record jpeg
Brad Pitt jpg
mercur retrograd png
1 elon musk jpg jpeg
Salma Hayek jpeg