Depresia este o boală mintală care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Prin urmare, au fost efectuate numeroase cercetări pentru a găsi modalităţi prin care oamenii, care suferă de această boală, să îşi regleze starea de spirit. Una dintre cele mai bune metode pe care cercetătorii le recomandă este alimentaţia sănătoasă. De ce?

Creierul, ca orice organ din corpul nostru, are nevoie de substanţe nutritive pentru a funcţiona optim (creşterea şi reînnoirea celulelor, sinapselor şi neurotransmiţătorilor). Nutrienţii sunt esenţiali pentru a menţine creierul sănătos şi pentru a combate procesele dăunătoare, cum ar fi inflamaţiile. De aceea, o dietă nesănătoasă şi dezechilibrată te poate face să te simţi vulnerabil şi ar putea fi un factor major al stărilor proaste de spirit.

Alimente asociate cu bunăstarea emoţională

Dacă la primul instinct am putea crede că pizza, ciocolata sau pastele ne pot aduce o stare bună de spirit, acest lucru este greşit. Alimentele corecte de care creierul nostru are nevoie sunt cele bogate în: omega-3, fibre, probiotice, antioxidanţi şi vitamine. Iată care sunt acestea!