Când este bine să scoți câinele la plimbare. Respecți această regulă?

Plimbările în aer liber sunt esențiale pentru sănătatea fizică și emoțională a câinelui tău, dar știai că este foarte important momentul din zi în care alegi să ieși afară cu animalul tău de companie? Descoperă când este cel mai bine să îți scoți patrupedul la plimbare! 

image

Plimbările regulate îi oferă câinelui ocazia să facă mișcare, să socializeze și să exploreze lumea. De asemenea, ieșirile dese în aer liber sunt importante pentru că reduc stresul și anxietatea patrupedului.

Poate ai crede că nu contează când alegi să îți scoți câinele afară, însă pentru bunăstarea animalului tău de companie, este important să ții cont de momentul potrivit al zilei. Iată ce spune un specialist! 

Când este bine să ieși cu animalul tău la plimbare 

Citește și: Mituri despre câini. Este un an al câinelui egal cu 7 ai omului? 

Poate că poți să ieși oricând cu patrupedul la plimbare, dar medicii veterinari recomandă plimbările în anumite momente ale zilei. Dr. Jacqueline Brister spune că, înainte să pleci din casă, trebuie să ții cont de temperatura de afară:

„Momentul plimbării, precum și protecția picioarelor sunt lucruri la care ar trebui să te gândești înainte să pleci. Când temperaturile sunt foarte ridicate sau scăzute, ține cont de temperatura pavajului și de labele câinelui!”.

Astfel, specialistul îți recomandă să îți plimbi câinele la primele ore ale zilei sau seara, înainte de culcare, când temperaturile sunt plăcute:

„Este foarte important să ai o rutină pe care să o respecți. Acest lucru se aplică, mai ales, pentru câinii obezi, pentru cei cu boli de inimă sau cu probleme respiratorii. Evită să plimbi câinii cu risc mai mare de arsuri solare în mijlocul zilei, așa cum sunt cei fără păr, câinii cu blana scurtă sau câinii cu păr alb sau deschis!”, recomandă medicul, pentru Reader’s Digest. 

Vezi și acest articol: Vrei să îți îmbunătățești sănătatea psihică? Un animal de companie te poate ajuta 

Cât durează plimbarea ideală? 

Regularitatea și durata plimbării variază, în funcție de vârsta și de rasa câinelui. Cu toate acestea, Asociația Chinologică Americană încurajează proprietarii să își plimbe câinii adulți cel puțin 15 minute, pe zi, iar dacă animalul se simte bine, timpul poate fi mărit treptat. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg