Ponturi să cureţi părul animalelor de companie

Ai un câine sau o pisică şi oriunde te uiţi vezi păr lăsat de animalul tău de companie? Aceste sfaturi te pot ajuta să-l îndepărtezi mai uşor! Vezi şi cum poţi să reduci năpârlirea excesivă!

image

Dacă ţi se pare că părul patrupedului tău este peste tot unde te întorci în ultima vreme, s-ar putea să nu fie imaginația ta! Atât câinii, cât și pisicile pot trece printr-o perioadă de năpârlire abundentă primăvara, din cauza temperaturilor mai calde care semnalează că este timpul să-și schimbe blana mai groasă, de iarnă.

În cazul în care animalul tău de companie are un loc preferat pe pat, canapea sau covor, protejează-l cu o pătură pentru animale de companie care se poate spăla la mașina de spălat o dată pe săptămână. Acest lucru nu va proteja doar podeaua și mobilierul, ci și aspiratorul să reziste mai mult timp. Nu uita să speli frecvent patul animăluţului!

Foloseşte o mănuşă de cauciuc

Cu ajutorul unei mănuși de cauciuc poţi aduna părul de pe toate suprafețele pe care se adună. Părul se va pride de mănușă și poate fi eliminat cu ușurință. Cum sunt mai multe tipuri de mănuși în magazine fizice sau online, ai putea încearca mai multe până vei găsi una potrivită.

Rolele de scame

Aceste role sunt excelente pentru a îndepărta părul de animale. Păstrează unul la îndemână și foloseşte-l frecvent. În lipsa unei astfel de role, poţi face una dintr-o rolă de vopsea mică şi bandă adezivă. Înfășoară o bucată lungă de bandă adezivă în jurul rolei, astfel încât partea lipicioasă să fie orientată spre exterior.

Vezi şi: De ce pisica adoră să doarmă la picioarele tale? Motivele te vor surprinde

Piatra ponce şi racleta

Unele suprafețe sunt deosebit de greu de curăţat de părul animalelor de companie. Este cazul tapițeriei mașinii. Ai putea folosi o piatră ponce pe care s-o treci ușor peste tapiţerie pentru a îndepărta chiar şi cele mai încăpățânate fire de păr. Şi racleta poate fi un instrument eficient pentru a strânge părul de pe covoare. Pur și simplu treci racleta peste suprafața dorită şi aduni la final firele de păr.

Șosetele vechi alungă rapid părul de pe mobilier și podele

Întoace pe dos o şosetă mai groasă, pune-o pe o mână sau pe un picior şi şterge cu ea zonele în care se adună părul câinelui sau pisicii tale. Ai putea s-o umezeşti puţin pentru a capta şi mai rapid firele.

Cum să reduci căderea părului în exces la patrupedul tău

Verifică-i hrana

Dacă pare să năpârlească foarte mult în afara perioadelor obișnuite (primăvara și toamna), hrana poate fi de vină. Câinii și pisicile care mănâncă alimente de înaltă calitate, bogate în vitamine și minerale, elimină mai puține fire decât animalele de companie care n-o consumă.

Citește și: Cât de benefic le este animalelor de companie să nu fie singure. Eşti pregătit să ai grijă de două exemplare?

Periază-ţi pisica sau câinele în mod regulat

Alături de hrana corectă şi sănătoasă, ar trebui să ai grijă să periezi animalul de companie în mod regulat, adică măcar o dată pe săptămână, cu o perie potrivită pentru lungimea blăniţei lui. Periajul regulat ajută la îndepărtarea părului care urmează să cadă, stimulează circulația și este benefic atât pentru piele, cât și pentru blană.