Care este istoria magneţilor de frigider şi cum de au devenit atât de populari în întreaga lume

1 magnets jpg jpeg

Cei mai mulţi dintre noi am cumpărat sau am primit, la un moment dat, magneţi de frigider. Sunt mici (deci uşor de transportat), simpatici, un suvenir accesibil ca preţ şi un cadou preţuit de mulţi. Totuşi prea puţini dintre noi ne-am întrebat când au apărut aceştia, care este istoria lor.

Ce-i drept, acum, în plină pandemie, nu mai călătorim la fel de mult ca înainte şi nu ne putem cumpra noi suveniruri de acest fel, însă avem, cu siguranţă, destule amintiri plăcute din vremurile în care ne luam nouă şi celor dragi magneţi de frigider din fiecare destinaţie pe care o bifam. Totuşi când au apărut magneţii de frigider şi cine i-a inventat?

Primii magneţi din lume

Primul frigider comercial a fost inventat în 1913 de către Fred. W. Wolf, însă abia în 1927 se puteau găsi la vânzare, în magazine, aceste cutii imense pentru depozitat mâncarea. Iar magneţii de frigider au apărut după ce populaţia obişnuită a avut acces la frigidere fără prea mare efort.

Pe la mijlocul secolului XX a apărut obiceiul de-a pune magneţi pe frigider, iar primele modele au fost cele cu numere şi litere, care să îi ajute pe copii la scriere şi citit. Ce-i drept, nu fuseseră creaţi pentru a fi puşi pe frigider, însă acolo au ajuns mulţi dintre ei.

Primii magneţi de frigider care au fost creaţi chiar cu acest scop – de-a fi puşi pe frigider – au fost inventaţi de Sam Hardcastle. Acesta fusese angajat de o companie care îşi dorea nişte litere şi numere magnetice în totalitate, nu doar nişte obiecte de plastic, cu un mic magnet în spate. După ce a creat produsul cu pricina, Sam şi-a dat seama de potenţialul pe care-l aveau magneţii lui şi a înfiinţat o firmă de publicitate, care a început să vândă primele reclame magnetice de frigider.

Industria suvenirurilor

Mai mult de-atât, Hardcastle şi-a extins afacerile şi-n turism sau industria suvenirurilor, creând magneţi speciali pentru fiecare stat american în parte, care aveau nişte mesaje drăguţe. În timp ce Sam îşi dezvolta afacerea, un anume William Zimmerman a achiziţionant, în anii 1970, primul brevet pentru un nou tip de magneţi de frigider. Acestea erau sub forma unor mici desene şi erau folositoare pentru a ţine diverse lucruri pe frigider.

Magneţii care conţineau diverse reclame erau daţi gratis şi lumea care le-a primit şi-a dat seama destul de repede că erau destul de folositori, ţineau fotografii cu familia sau locurile vizitate, diverse notiţe sau desene de-ale copiilor pe frigider, în bucătărie, încăperea cea mai frecventată din casă.

Poezia magnetică

Următorul pas pe care l-au făcut magneţii de frigider a fost să ilustreze tot felul de locuri de pe pământ. Oamenii începuseră să-şi decoreze frigiderele cu amintiri frumoase din vacanţe şi călătoriile făcute.

În anii '90, o companie a creat un produs denumit „Poezie magnetică”, adică un pachet cu mai multe cuvinte care aveau magneţi pe spate şi care, puse în ordinea dorită, formau fraze, versuri, strofe chiar. După care, orice fotografie romantică sau amuzantă, orice mesaj educativ sau ilar a putut fi pus pe frigiderul oamenilor din întreaga lume cu ajutorul magneţilor de frigider.Recente

kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg
Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg