Codul vestimentar strict pe care trebuie să-l urmeze familia regală la înmormântări

Prinţesa Kate și Meghan Markle vor fi prezente la înmormântarea Reginei alături de restul familiei regale. Cele două vor purta probabil un voal, așa cum este tradiția.

image

Cum tradiația joacă un rol important în ținuta funerară regală, membrii familiei regale știu cu câteva luni înainte ce trebuie să poarte la înmormântarea reginei Elisabeta a II-a. Toată lumea va fi în negru, dar vor fi detalii cheie. Kate, Prințesa de Wales și Ducesa de Sussex, probabil va purta un voal negru. Femeile care fac parte din familia regală, inclusiv membrii regali precum Meghan Markle, trebuie să poarte un voalul tradițional de dantelă neagră într-o anumită formă. De asemenea, eticheta cere folosirea unor lacuri de unghii în culori deschise, nude, nicidecum în culori tari.

Fustele scurte și rochiile nu vor fi niciodată acceptate la o înmormântare regală. Femeile membre ale familiei regale ar trebui să țină cont de faptul că fustele și rochiile lor trebuie să fie lungi până la genunchi sau chiar peste genunchi.

Membrii familiei regale au voie să poarte mănuși la înmormântări dacă doresc. BBC afirmă că atunci când regina era în viață, a preferat să poarte mănuși din mai multe motive, inclusiv în scop practic.

Voalul negru, impus de regina Victoria

Numit voal de doliu, voalul de dantelă neagră este simbolic deoarece demonstrează că acela care îl poartă trebuie protejat pentru durerea pierderii unui membru al familiei.

Accesoriile au un rol practic, deoarece permit purtătorului intimitatea necesară pentru a se întrista sau lăcrima, deoarece este mai greu pentru ceilalți să-i vadă chipul. Curatorul Palatelor Regale Istorice, Mathew Storey, a dezvăluit că regina Victoria a fost cea care a stabilit standardul pentru hainele regale tradiționale de doliu. „Rochia de doliu a făcut parte din cultura regală europeană de secole, dar a atins apogeul în secolul al XIX-lea sub influența reginei Victoria, care a stabilit un standard pentru restul societății. Când soțul ei iubit a murit în 1861, ea a renunţat la hainele colorate ale vieții din timpul căsătoriei și, împreună cu restul curții regale, a adoptat îmbrăcămintea neagră ca semn exterior al durerii. Supușii i-au urmat exemplul în mod corespunzător”, a explicat curatorul, potrivit Express.co.uk.

Citește și: Paul Whybrew știa toate secretele Reginei. I-a fost confident 44 de ani!

image

Prinţesa Catherine va purta voalul negru şi, probabil, o bijuterie simbolică

Femeile din Familia Regală au purtat voaluri şi la înmormântarea Prințului Philip din aprilie 2021, dar acestea erau versiuni subtile, în comparație cu voalurile tradiționale, lungi de tul negru ale membrilor familiei regale la începutul anilor 1900. Pentru înmormântarea ducelui de Edinburgh, Kate a purtat un văl care semăna mai degrabă cu o plasă. Era atașat de pălărie și-i acoperea doar jumătate din față. Ea, la fel ca toți membrii regali, a purtat o mască neagră, deoarece regulile pandemiei erau încă în vigoare. În ceea ce privește ținuta ei, Kate a purtat atunci o rochie neagră semnată Roland Mouret și o pălărie asemănătoare unei berete.

Atunci, Kate și-a accesorizat ținuta cu un choker cu perle care a aparținut reginei Elisabeta  a II-a și care i-a fost dăruit atunci din colecția personală.

În prezent, este posibil că ducesa să poarte o bijuterie care să amintească de regretata Regină. Perlele sunt o alegere bună, deoarece acesteia îi plăceau foarte mult.

Prințesa de Wales alături de copii, Prinții Charlotte și George foto Instagram/thebritishroyalfirm
Prințesa de Wales alături de copii, Prinții Charlotte și George foto Instagram/thebritishroyalfirm

Bijuteriile, semn de omagiu

Subiectul bijuteriilor apare des atunci când se apropie orice înmormântare regală. De când Regina Elisabeta a II-a a fost recunoscută pe scară largă pentru perlele ei, mai multe membre ale familiei regale, inclusiv Kate Middleton, Meghan Markle și regina consoartă Camilla, i-au adus un omagiu după moartea ei purtând bijuterii cu perle.

În timp ce prinţesa Catherine se îndrepta spre Palatul Buckingham pentru a primi sicriul reginei, purta un colier de perle care arăta foarte asemănător cu unul pe care îl deținea regina.

Vezi și: Trucuri de stil pentru minione inspirate de vestimentaţia reginei Elisabeta a II-a

Perlele au fost oferite inițial regalității chineze ca daruri începând cu anul 2300 î.Hr. În Roma antică, oricine purta bijuterii cu perle arăta că are un statut privilegiat. Perlele au devenit o marfă atât de dorită în secolul I î.Hr., încât Iulius Cezar a adoptat o lege prin care prevedea că numai clasa conducătoare va avea voie să poarte perle.

S-au purtat perle ca omagiu la înmormântările regale cu mult înainte de moartea reginei Elisabeta a II-a. Se credea că perlele reprezintă lacrimile, stabilind o tradiție care a durat până în zilele noastre.

Meghan va fi nevoită să poarte şi ea voalul negru

În privinţa lui Meghan Markle, ea nu a putut participa la înmormântarea lui Philip, deoarece era însărcinată în California, în acel moment și a fost sfătuită să nu ia un avion către Marea Britanie. Cu toate acestea, i-a adus un omagiu prinţului prin depunerea unei coroane aduse din partea ei şi a lui Harry, însoţită de o notă scrisă de mână. Coroana de flori fusese concepută de unul dintre florarii preferați ai cuplului, Willow Crossley, care a asigurat și aranjamentele florale pentru nunta lor, precum și pentru botezul fiului lor Archie. Coaroana includea flori simbolice care au fost culese cu grijă, ca floarea națională a Greciei, şi campanula care simbolizează dragostea și recunoștința eternă.

image

Cu această ocazie, Meghan nu va trebui să trimită o coroană de flori, deoarece va fi prezentă la înmormântarea reginei Elisabeta a II-a. Precum prinţesa Kate, se așteaptă ca şi Meghan să poarte un voal negru, subtil, precum și o ținută complet neagră, o pălărie şi mănuşi negre, lungi.

FOTO: Shutterstock, Instagram



Recente

Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg