Regina, înmormântată cu două bijuterii. Colecția sa conține 300 de broșe, coliere, cercei și inele!

De-a lungul domniei sale de 70 de ani, regretata Regină a Marii Britanii a etalat diverse bijuterii de preț, în funcție de ocazia în care se afla. Care dintre ele o vor însoți în odihna veșnică?

image

Colecția privată de bijuterii a Reginei Elisabeta a II-a conține în jur de 300 de piese, dintre care 98 de broșe, 46 de coliere, 34 de perechi de cercei și 15 inele. În ziua încoronării sale, pe 2 iunie 1953, Regina a purtat o coroană strălucitoare, din care face parte cel mai mare diamant alb din lume, denumit dimantul Koh-i-Noor, provenit din India.

În ciuda colecției sale impresionante, Elisabeta a II-a va fi înmormântată doar cu câteva piese simple, pline de însemnătate sentimentală, susține purtătorul de cuvânt al Consiliului Diamantelor Naturale, Lisa Levinson.

Care sunt cele două bijuterii care vor intra în sicriul Majestății Sale?

În primul rând, verigheta sa, care este realizată din aur irlandez, și apoi o pereche de cercei cu perle. Levinson susține că Regina era „o femeie extrem de modestă” și că e puțin probabil ca luni, în timpul înmormântării, să fie acoperită cu bijuterii de preț din cap până-n picioare.

Expertul ne informează, în Metro, că bijuteriile care-i aparțineau suveranului britanic vor rămâne, cel mai probabil, în colecția regală.

Inelul său a aparținut, la un moment dat, lui Alice of Battenberg, mama Prințului Philip, și e posibil să ajungă acum, după moartea reginei, la Prințesa Anne, fiica Majestății Sale. Elisabeta a II-a a primit verigheta în 1923, după ce părinții ei o primiseră, la rândul lor, în timpul nunții lor. Aurul din care a fost făcută verigheta provine din mina Clogau St. David.

„Tânărul Prinț Philip a fost extrem de implicat în realizarea inelului de logodnă pe care i l-a oferit lui Elizabeth, care este făcut din platină și are 11 diamante naturale”, susține specialistul.

„Viața Majestății Sale a ținut cont de moștenirea familiei regale, în Marea Britanie și Commonwealth, iar bijuteriile ei sunt în strânsă legătură cu acea moștenire”, a conchis acesta.

image

„Multe dintre bijuteriile purtate de Regină sunt parte din istoria țării și vor trece mai departe la viitorul monarh și la Regina Consoartă, pentru tot restul vieții lor”, a adăugat.

Înmormântarea Reginei va avea loc la Westminster Abbey în cursul zilei de luni, 19 septembrie 2022, după ce trupul său neînsuflețit va fi stat la Westminster Hall timp de patru zile. Sicriul regal a ajuns la Buckingham pe 13 septembrie și mii de oameni au trecut pe lângă el pentru a-și lua „Adio!” de la cea care le-a oferit stabilitate și demnitate timp de 70 de ani, cât a durat domnia sa îndelungată.

Foto - ShutterstockRecente

Donatella Versace jpg
596cf8b29e5edde3c6ffec327094dd3a jpeg
Celebritati, Paris Hilton, Harry Styles, Kesha, Shutterstock jpg
Selma Blair și aliatul ei în lupta cu scleroza multiplă 0 Sursa  Instagram jpg
Jennifer Lopez, poreclă pentru gemeni 1 foto  Instagram jpg
Paris Hilton este disperata sa si gaseasca catelul jpg
13166749 107305913017982 387879570 n jpg
Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Charlize Theron, salariu negociat foto  Shutterstock jpg
Cei mai impiedicati hoti din lume Sursa foto Shutterstock 2045111030 jpg
Coolio, 10 copii și mai multe amante foto  Shutterstock jpg
Obiceiurile regelui charles al III lea, foto instagram jpg
Katy Perry jpg
Obiceiul alimentar al actritei Gwyneth Paltrow o face sa se simta grozav la 50 de ani Sursa foto Shutterstock 1544970053 jpg
Kim Kardashian, reguli în avionul privat sursa foto  Instagram Kim Kardashian jpg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Camilla Parker si Charles jpg
Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg