Ce semnifică liniile din partea de jos a sticlei de vin. Un plus pentru calitatea băuturii?

1 vin jpg jpeg

Vinul este una dintre cele mai populare băuturi din lume după apă, bere şi ceai. Consumatorii de vin pun accentul pe culoare, pe aromă, pe marcă, dar şi pe detaliile sticlei în care este comercializată băutura. Ai observat că sticlele de vin au, în general, multe liniuţe în partea de jos? Iată ce semnifică aceste detalii şi de ce sunt importante!

Vinul are o istorie impresionantă, fiind produs de mii de ani. Forma originală a sticlei de vin datează încă din anul 6.000 î.Hr., însă, de-a lungul timpului, pentru a îmbunătăţi experienţa consumatorului, au apărut noi schimbări în această cultură. Pe măsură ce diferite caracteristici ale produselor diferă, cum ar fi gustul sau eticheta, un lucru întâlnit la majoritatea produselor este faptul că aproape toate sticlele de vin au în partea de jos multe liniuţe. Ce semnifică asta?

Pentru mulţi, sticlele de vin au aceleaşi caracteristici, însă ele au diferite modele şi culori pentru a se putea identifica mai uşor tipul de vin conţinut în sticlă: „Vârful sticlei se poate schimba în lăţime, adâncime şi formă. În general, corpul sticlei este închis cu un dop, iar în partea de jos a sticlei / pe călcâi se află acele liniuţe misterioase în formă conică. Deşi par fi simple detalii de design, acele liniuţe se numesc puncte‟, arată Nicole Kearney, specialist în vinuri. 

2 shutterstock 263636723 jpg jpeg

Ce rol au aceste puncte?

Punctele pot fi găsite pe majoritatea sticlelor de vin din întreaga lume. Aceste puncte facilitează turnarea vinului în pahar. Sticla va fi mai uşor de apucat de jos şi va sta mai uşor în poziţie verticală dacă pe fundul ei se află aceste puncte: „Dacă un somelier trebuie să toarne un pahar de vin, această acţiune se poate efectua cu o singură mână mai uşor. Aceste puncte pot asigura că sticla poate sta în poziţie verticală‟, spune specialistul.

De asemenea, dacă vei da de o sticlă de vin care nu are inclusă aceste puncte, nu ai de ce să îţi faci griji că vinul nu va fi de bună calitate! Producătorul decide dacă este necesar sau nu ca sticla să aibă aceste puncte în partea de jos, iar acest lucru nu influenţează calitatea vinului.

Sursă foto: Shutterstock Recente

kim kardashian jpg
Olivia Newton John, ultimul mesaj sursa  Shutterstock jpg
Brendan Fraser jpeg
Chandler Bing jpeg
Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg
Cea mai in varsta castigatoare a unui premiu Grammy Sursa imagine Instagram angelaalvarez1927 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg