Ce semnifică liniile din partea de jos a sticlei de vin. Un plus pentru calitatea băuturii?

1 vin jpg jpeg

Vinul este una dintre cele mai populare băuturi din lume după apă, bere şi ceai. Consumatorii de vin pun accentul pe culoare, pe aromă, pe marcă, dar şi pe detaliile sticlei în care este comercializată băutura. Ai observat că sticlele de vin au, în general, multe liniuţe în partea de jos? Iată ce semnifică aceste detalii şi de ce sunt importante!

Vinul are o istorie impresionantă, fiind produs de mii de ani. Forma originală a sticlei de vin datează încă din anul 6.000 î.Hr., însă, de-a lungul timpului, pentru a îmbunătăţi experienţa consumatorului, au apărut noi schimbări în această cultură. Pe măsură ce diferite caracteristici ale produselor diferă, cum ar fi gustul sau eticheta, un lucru întâlnit la majoritatea produselor este faptul că aproape toate sticlele de vin au în partea de jos multe liniuţe. Ce semnifică asta?

Pentru mulţi, sticlele de vin au aceleaşi caracteristici, însă ele au diferite modele şi culori pentru a se putea identifica mai uşor tipul de vin conţinut în sticlă: „Vârful sticlei se poate schimba în lăţime, adâncime şi formă. În general, corpul sticlei este închis cu un dop, iar în partea de jos a sticlei / pe călcâi se află acele liniuţe misterioase în formă conică. Deşi par fi simple detalii de design, acele liniuţe se numesc puncte‟, arată Nicole Kearney, specialist în vinuri. 

2 shutterstock 263636723 jpg jpeg

Ce rol au aceste puncte?

Punctele pot fi găsite pe majoritatea sticlelor de vin din întreaga lume. Aceste puncte facilitează turnarea vinului în pahar. Sticla va fi mai uşor de apucat de jos şi va sta mai uşor în poziţie verticală dacă pe fundul ei se află aceste puncte: „Dacă un somelier trebuie să toarne un pahar de vin, această acţiune se poate efectua cu o singură mână mai uşor. Aceste puncte pot asigura că sticla poate sta în poziţie verticală‟, spune specialistul.

De asemenea, dacă vei da de o sticlă de vin care nu are inclusă aceste puncte, nu ai de ce să îţi faci griji că vinul nu va fi de bună calitate! Producătorul decide dacă este necesar sau nu ca sticla să aibă aceste puncte în partea de jos, iar acest lucru nu influenţează calitatea vinului.

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg