Ce trăsături de caracter trădează fricile tale

1 67007 original jpg jpeg

Poetul şi prozatorul britanic Rudyard Kipling scria despre teamă că ea nu lipseşte când dai dovadă de curaj, ci că este dominată. Prin urmare, toţi avem diverse frici. Te-ai gândit vreodată ce spun despre tine temerile sau că poţi cunoaşte mai bine pe cineva dacă ştii ce-l sperie?

Frica de mulţimi şi spaţii largi indică o persoană rezervată

Agorafobia,cum mai este numită teama de locurile deschise,dar şi de aglomeraţie sau de mulţimile din spaţiile publice,este mai frecventă la femei şi în special la cele cu vârste între 20 şi 40 de ani,potrivit site-ului La-psiholog.ro. Frica aceasta poate fi un răspuns la un eveniment traumatic. Ai şi tu astfel de temeri? Nu înseamnă neapărat că nu eşti sociabilă,ci doar că nu-ţi place să-ţi fie invadat spaţiul. De asemenea,eşti rezervată şi preferi să cunoşti foarte bine pe cineva înainte să te apropii mai mult.

Ţi-e teamă de întuneric? Ai multă imaginaţie

Contrar aparenţelor,nictofobia,cum mai este numită frica de întuneric,demonstrează că eşti o femeie creativă,pozitivă,plină de viaţă. Odată ce nu mai ai repere vizuale,mintea ta începe să ţeasă tot felul de scenarii şi să creeze creaturi ascunse în cine ştie ce umbră. Expunerea la întuneric nu te ajută,dar gândirea pozitivă ar fi o soluţie în cazul tău.

Timiditatea e dezvăluită de frica de a vorbi în public

Dacă te pierzi când trebuie să ţii o cuvântare în faţa unei mulţimi sau chiar şi a unui grup relativ mic de persoane înseamnă că eşti o femeie timidă,introvertită,care preferă să se relaxeze în singurătate în timpul liber mai mult decât să discute cu prietenii sau să-şi facă amici noi.

Frica de înălţimi denotă nehotărâre

Teama de înălţime,numită şi acrofobie,alături de cea de cădere,de mişcare,de zgomote înalte au la bază frica de necunoscut şi dezvăluie o fire complexă. Paradoxal,în ciuda dorinţei secrete de a ocoli tot ce nu-ţi e familiar,accepţi experienţe noi,vrei să legi prietenii,să călătoreşti în locuri nemaivăzute. Contradicţiile acestea te aduc şi-n situaţii în care eşti nehotărâtă şi nu ştii ce decizii să iei. Obişnuieşte-te să simplifici!  

Te sperie singurătatea? Vrei să fii în centrul atenţiei

Numită şi autofobie,această teamă arată că tânjeşti după dovezi de iubire şi de recunoaştere a meritelor. Eşti sociabilă şi,într-o oarecare măsură,dependentă de prezenţa celorlalţi,fără de care n-ai ocazia să te simţi în centrul atenţiei,dar nici nu te-ai simţi în siguranţă.

Teama de a lua vreo boală arată dependenţa de control

Te înfiori când vezi pe cineva strănutând lângă tine şi eşti gata să pui mâna pe batistă,şerveţele umede,alcool medicinal. Dacă sună cunoscut,frica de boli spune despre tine că eşti o persoană disciplinată,căreia îi place să aibă totul bine pus la punct,ordonat. În plus,adori să deţii controlul şi te destabilizează situaţiile imprevizibile.Recente

WhatsApp Image 2023 06 09 at 15 00 39 jpeg
comunicat 1920x1080 png
Șeica Moza foto  Shutterstock jpg
Barbarella jpeg
WhatsApp Image 2023 06 02 at 00 58 51 jpeg
Bebe Rexha se lupta cu kilogramele in plus Sursa foto shutterstock 2271496475 jpg
Afis LineUp FULL  cu Parteneri  16p9 1920x1080px NVS  Digital RE 8iun png
Arnold Schwarzenegger foto  Shutterstock jpg
Kate Middleton foto  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
Eva Mendes foto  Shutterstock jpg
actriță pe covorul roșu sursa  Shutterstock jpg
Frica de zbor jpg
angelina Jolie foto  Shutterstock jpg
Vedete care sufera de tulburare bipolara Sursa foto shutterstock 1604341012 jpg
Arnold Schwarzenegger jpg
Copii jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Zodiacul pasarilor Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg