Ce trăsături de caracter trădează fricile tale

1 67007 original jpg jpeg

Poetul şi prozatorul britanic Rudyard Kipling scria despre teamă că ea nu lipseşte când dai dovadă de curaj, ci că este dominată. Prin urmare, toţi avem diverse frici. Te-ai gândit vreodată ce spun despre tine temerile sau că poţi cunoaşte mai bine pe cineva dacă ştii ce-l sperie?

Frica de mulţimi şi spaţii largi indică o persoană rezervată

Agorafobia,cum mai este numită teama de locurile deschise,dar şi de aglomeraţie sau de mulţimile din spaţiile publice,este mai frecventă la femei şi în special la cele cu vârste între 20 şi 40 de ani,potrivit site-ului La-psiholog.ro. Frica aceasta poate fi un răspuns la un eveniment traumatic. Ai şi tu astfel de temeri? Nu înseamnă neapărat că nu eşti sociabilă,ci doar că nu-ţi place să-ţi fie invadat spaţiul. De asemenea,eşti rezervată şi preferi să cunoşti foarte bine pe cineva înainte să te apropii mai mult.

Ţi-e teamă de întuneric? Ai multă imaginaţie

Contrar aparenţelor,nictofobia,cum mai este numită frica de întuneric,demonstrează că eşti o femeie creativă,pozitivă,plină de viaţă. Odată ce nu mai ai repere vizuale,mintea ta începe să ţeasă tot felul de scenarii şi să creeze creaturi ascunse în cine ştie ce umbră. Expunerea la întuneric nu te ajută,dar gândirea pozitivă ar fi o soluţie în cazul tău.

Timiditatea e dezvăluită de frica de a vorbi în public

Dacă te pierzi când trebuie să ţii o cuvântare în faţa unei mulţimi sau chiar şi a unui grup relativ mic de persoane înseamnă că eşti o femeie timidă,introvertită,care preferă să se relaxeze în singurătate în timpul liber mai mult decât să discute cu prietenii sau să-şi facă amici noi.

Frica de înălţimi denotă nehotărâre

Teama de înălţime,numită şi acrofobie,alături de cea de cădere,de mişcare,de zgomote înalte au la bază frica de necunoscut şi dezvăluie o fire complexă. Paradoxal,în ciuda dorinţei secrete de a ocoli tot ce nu-ţi e familiar,accepţi experienţe noi,vrei să legi prietenii,să călătoreşti în locuri nemaivăzute. Contradicţiile acestea te aduc şi-n situaţii în care eşti nehotărâtă şi nu ştii ce decizii să iei. Obişnuieşte-te să simplifici!  

Te sperie singurătatea? Vrei să fii în centrul atenţiei

Numită şi autofobie,această teamă arată că tânjeşti după dovezi de iubire şi de recunoaştere a meritelor. Eşti sociabilă şi,într-o oarecare măsură,dependentă de prezenţa celorlalţi,fără de care n-ai ocazia să te simţi în centrul atenţiei,dar nici nu te-ai simţi în siguranţă.

Teama de a lua vreo boală arată dependenţa de control

Te înfiori când vezi pe cineva strănutând lângă tine şi eşti gata să pui mâna pe batistă,şerveţele umede,alcool medicinal. Dacă sună cunoscut,frica de boli spune despre tine că eşti o persoană disciplinată,căreia îi place să aibă totul bine pus la punct,ordonat. În plus,adori să deţii controlul şi te destabilizează situaţiile imprevizibile.Recente

aroganta jpg
WhatsApp Image 2023 09 22 at 15 24 02 jpeg
Melania Trump foto  Shutterstock jpg
caine jpg
Jennifer Aniston jpg
Jennifer Lopez foto  Instagram jpg
magneziu jpg
Lady Gaga foto  Shutterstock jpg
Zodii cu ghinion Sursa foto shutterstock 2218817583 jpg
Kim Cattrall foto  Shutterstock jpg
Elsa Pataky, Chris jpeg
familie, trasaturi jpg
Anisia Gafton (1) jpg
David Schwimmer și Matt LeBlanc sursa  Shutterstock jpg
1 50 cent jpg jpeg
modele foto  Shutterstock jpg
cafea jpg
protest jpg
Cindy Crawford foto  Shutterstock jpg
Sharon Stone foto  Shutterstock jpg