Ce zi din săptămână este cea mai productivă? Răspunsul te va surprinde cu siguranţă!

2 femeia lucreaza shutterstock 794059903 jpg jpeg

Gata, au trecut sărbătorile, s-au încheiat concediile şi zilele libere, cu toţii ne întoarcem la lucru sau ne pregătim măcar să ne reluăm activitatea profesională. Însă ştiţi în ce zi din săptămână şi la ce oră din acea zi dăm cele mai bune rezultate?

Nimănui nu-i place ziua de luni, când trebuie să revenim la birou sau la treburile noastre de zi cu zi şi să ne apucăm de munca pe care o avem de făcut. Parcă ne concentrăm mai greu odată ce de-abia s-a încheiat weekendul sau au trecut zilele libere şi petrecerile de Revelion, totul pare să dureze mai mult până să ajungem să obţinem rezultate. Însă e doar o aparenţă! În realitate, ziua de luni e cea mai productivă din săptămână!  

Cum de s-a ajuns la această concluzie? Ei bine, s-a realizat un sondaj, în urma căruia s-a ajuns la concluzia că lunea, la ora 10.54 mai exact, oamenii sunt cei mai productivi, după cum ne informează TODAY. Destul de şocant, nu?

Sondajul efectuat online de Moneypenny a strâns răspunsul a 2.000 de adulţi americani, care au răspuns la întrebarea: “Ţinând cont de zilele lucrătoare din săptămână, care este cea mai productivă zi pentru tine? Şi, în funcţie de răspunsul dat, ce oră din acea zi este cea mai productivăs pentru tine?” Majoritatea a spus că în ziua de luni obţine cele mai multe rezultate profesionale şi că în zilele din weekend sunt cel mai puţin motivaţi să lucreze.  

“Având în vedere că ne-am rupt complet de muncă în cele două zile de weekend, ne concentrăm cel mai bine luni dimineaţă”, declară Lynn Taylor, expert în productivitate la locul de muncă, pentru CNBC. Ea susţine că acesta este şi motivul pentru care ea nu programează niciodată şedinţe luni dimineaţa. De ce să-i împiedici pe oameni să lucreze atunci când sunt cei mai productivi şi să-i ţii la nişte discuţii?!

"Cele mai multe domenii sunt de acord că lunea este cea mai productivă zi a săptămânii – inclusiv finanţele, medicalul, juridicul şi marketingul. Un singur domeniu face excepţie, vânzările făcându-se cel mai mult în ziua de vineri şi nu în cea de luni", a continuat aceasta.

foto - ShutterstockRecente

Printul Charles si Printesa Diana (sursa FOTO profimedia)
Jennifer Aniston sursa  Shutterstock jpg
Adam și Eva Foto  Shutterstock jpg
Ben Affleck jpeg
Khloe Kardashian foto  Instagram jpg
Vedere jpg
Priyanka Chopra jpg
Coperta CPF 7 png
Cum sa citesti liniile din palma pentru a afla cati copii vei avea Sursa foto shutterstock 114300868 jpg
Jake Harper jpeg
Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg