Cele mai ciudate lucruri pe care le credeau oamenii în urmă cu 60 de ani

În urmă cu 60 de ani, oamenii aveau teorii diferite despre viață - de la științe sociale, la sănătate și tehnologie. Îți prezentăm o parte dintre cele mai ciudate concepții din trecut!

image

Poate că anii ’60 nu sunt atât de îndepărtați, însă cunoștințele despre lumea din jur au evoluat considerabil de atunci. De pildă, știai că, în cele timpuri, cel mai comun instrument folosit de doctori pentru lobotomie era dalta cu gheață? Se credea că introducerea tijei în creier ar putea trata bolile mintale, și, deși avea, pe moment, efectul calmant dorit, această tehnică lăsa oamenii paralizați și cu dizabilități intelectuale.

Citește și: Femeile în anii 60: la ce vârstă se pensionau și ce erau sfătuite să facă în prezența bărbaților 

Tot atunci, se credea că rechinii pot să ofere leacul minune pentru cancer. Mai exact, unii specialiști în sănătate considerau că această boală poate fi combătută cu ajutorul cartilajului de rechin. Totul până în anii ’90, când știința a infirmat teoria...

O altă credință ciudată din domeniul sănătății era cea conform căreia femeile însărcinate trebuiau să evite creșterea în greutate. Pe atunci, gravidele erau încurajate să sară peste masa de la prânz și să mănânce produse lactate, fără grăsimi. De asemenea, femeile însărcinate nu erau sfătuite să se tundă, deoarece această acțiune ar fi putut influența negativ bebelușul. 

Citește și: Cele mai ciudate diete și metode de slăbit din istorie. Printre ele, metoda cu nisip fierbinte 

Dacă în zilele noastre, automatele bancare și cardurile ne sunt de mare folos, în anii ’60 oamenii erau sceptici cu privire la utilitatea lor. Astfel, nu știau cât sunt de utile și nu le-au folosit. Tot atunci, femeile singure nu aveau dreptul să folosească carduri, deoarece se considera că „nu sunt de încredere”.

În acele timpuri, elevii învățau la școală cum să folosească armele, deoarece exista credința conform căreia copiii trebuie să știe cum să evite accidentele. Aceste cursuri erau predate în Statele Unite ale Americii. 

În anii ’60, loteriile erau ilegale în State. New Hampshire a fost primul stat care a permis folosirea acestora cu scopul de a strânge bani pentru școli. Cu toate acestea, oamenii au fost inițial revoltați pentru că statul folosea aceste jocuri pentru a-și finanța activitățile.  

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

Prințesa Roz  foto   Shutterstock jpg
mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg