Cele mai periculoase drumuri din lume. Te-ai încumeta să-ţi testezi talentul la şofat?

1 shutterstock 461069239 jpg jpeg

Imaginează-ţi că parcurgi un drum şi într-o curbă, drumul se îngustează, nu există parapet şi poţi ajunge uşor pe fundul unei prăpastii, dacă nu eşti foarte atent. Această situaţie există în realitate şi astfel de drumuri pun viaţa multora în pericol.

Dacă îţi faci probleme că drumurile pe care le parcurgi sunt pline de gropi, află că alţi şoferi îşi riscă viaţa parcurgând nişte drumuri demne de Cartea Recordurilor pentru cele mai periculoase şosele şi autostrăzi. În ţări ca Mexic, Bolivia, China, turiştii şi trasportatorii de mărfuri traversează nişte zone care-ţi taie respiraţia, cu serpentine pe marginea unor prăpastii adânci.

Drumul tunelului Guoliang din China

Traducerea literală a denumirii tunelului Guoliang este „Drum care nu tolerează greşelile”. Construit de 13 localnici din Munţii Taihang, care şi-au dat şi viaţa pentru a termina lucrarea, tunelul montan măsoară doar 4 m şi jumătate înălţime pe 3,65 m lăţime, dar stânca oferă o privelişte incredibilă prin cele 30 de „ferestre” săpate în stâncă. Nu numai că este unul dintre cele mai abrupte drumuri din lume, dar a devenit una dintre atracţiile turistice de top din zonă.

Autostrada Federală 1 din Mexic

Acest drum se întinde de-a lungul Peninsulei Baja şi este tranzitat intens de camioanele de transport de mărfuri către oraşe şi sate îndepărtate, drumul şerpuind prin munţi şi de-a lungul stâncilor. Este înspăimântător: că şoferii nu sunt nevoiţi să treacă un test de conducere în 6 state mexicane, ceea ce înseamnă că pe acel drum se aventurează şi amatori.

Vechiul drum Yungas din Bolivia

Numit şi „Drumul morţii”, Yungas este considerat cel mai periculos din lume. Leagă localităţile La Paz şi Coroico şi traversează stânci care au vedere la un canionul întins. Are atât de multe viraje strânse, încât ai crede că şoferii sunt puşi special la grea încercare. Peste 200 de persoane pe an cad cu camioanele, maşinile sau şi autobuzele publice care ies de pe acest drum.

Autostrada Karnali

La fel ca drumul Yungas, Karnali Hwy din vestul Nepalului pune şoferii în pericol de moarte. Aproximativ 50 de persoane îşi pierd viaţa anual pe acest drum. Chiar şi bicicliştii care vânează privelişti care taie respiraţia au probleme pe traseu. Vehiculele tind să alunece pe pete de ulei, să cedeze pe zonele abrupte sau să fie avariate din cauza prea multor gropi.

Podul peste râul Vitim, Siberia

Podul Vitim s-ar putea numi şi Victim, judecând după reputaţia sa de cel mai înfricoşător drum din lume. Din fericire, nu au fost raportate accidente mortale, ceea ce pare ciudat. Explicaţia poate fi aceea că nu mulţi îndrăznesc să treacă pe acest pot. Structura foarte veche este suficient de lată pentru o maşină obişnuită dar nu are parepete şi nu există balustrade.

FOTO: Shutterstock  Recente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg