Citate despre sinceritate. Cele mai profunde expresii

1 citate despre sinceritate png png

Sinceritatea este una dintre calităţile oamenilor cu adevărat importanţi, care se respectă pe sine şi pe cei din jur. Să vorbeşti, să gândeşti şi să acţionezi onest reprezintă aspecte tot mai rar întâlnite în zilele noastre, într-o societate care s-a lăsat pradă falsităţii.

„Se spune ca a fi sincer inseamna a nu ascunde nimic celuilalt, a te deschide tot”, spunea Mircea Eliade despre sinceritate. Citate celebre, încărcate de profunzime, sunt folosite adesea pentru a exprima ideea sincerităţii.

Îţi prezentăm, mai jos, câteva dintre cele mai profunde citate despre sinceritate:

„Este descurajant să te gândeşti cât de mulţi oameni sunt şocaţi de sinceritate şi cât de puţini sunt şocaţi de înşelăciune.” (Noel Coward)

„Ne mărturisim defectele spre a repara, prin sinceritate, pagubele pe care le fac.” (François de La Rochefoucauld)

„Nu există pe lume ceva mai greu decât sinceritatea şi ceva mai uşor decât linguşirea. Dacă în sinceritate se strecoară numai a suta parte dintr-o notă falsă, se produce o disonanţă şi apoi e bucluc. Dacă în linguşire absolut toate notele sunt false, ea face totuşi plăcere şi este ascultată fără supărare. O plăcere grosolană este totuşi o plăcere.” (Feodor Dostoievski)

Citeşte şi: Cele mai frumoase citate despre iubire

„N-am mai schimba nicio vorbă cu cei mai mulţi dintre cunoscuţii noştri apropiaţi, dacă i-am auzi cum vorbesc despre noi în absenţa noastră.” (Arthur Schopenhauer)

„Lucrurile care contează cu adevărat nu s-au schimbat. În continuare este corect şi sincer să profiţi din plin de tot ceea ce ai; să fii fericit datorită plăcerilor mărunte; şi să ai curaj atunci când lucrurile nu merg cum ar trebui.” (Laura Ingalls Wilder)

„Într-o lume a amăgirii universale, a spune curajul este un act de curaj.” (George Orwell)

„Numai duşmanii ne spun adevărul. Cei apropiaţi ne mint fără sfârşit, prinşi în pânza de păianjen a datoriei.” (Stephen King)

„Sinceritatea este o deschidere a inimii. Ea se găseşte la foarte puţini oameni şi din acest motiv aceea pe care o vedem de obicei nu este decât o dibace ascundere, spre a ne atrage încrederea celorlalţi.” (Francois de La Rochefoucauld)

„Când cineva mă înştiinţează că vrea să fie sincer cu mine, mă gândesc întotdeauna că ori va relata vreun episod personal, interesant doar pentru el, ori îmi va comunica vreo grosolănie.” (Jose Ortega y Gasset)

”Trebuie să căutăm în acelaşi timp să întemeiem sinceritatea. Aceasta este o încredere în sine însuşi. Ea îl pune pe om să-şi arate toate talentele în mod cuviincios.” (Immanuel Kant)

„Un fel de delicateţe morală ne împiedică să exprimăm sentimentele prea profunde şi pe care le considerăm fireşti.” (Marcel Proust)

„Ce poate fi mai plăcut şi mai simplu decât să fii sincer, totdeauna liniştit, împăcat cu tine însuţi, neavând nici de ce te teme, nici ce inventa?” (Francois Fenelon)Recente

vedete serioase jpg
J Lo jpg
Coperta CPF 11 jpeg
kardashian1 jpg
Festivalul Opera Copiilor OCC JPG
Bobby Brown si Whitney Houston jpg
luna shutterstock 1044034966 jpg
Blue jpeg
Rebel Wilson jpeg
Elon Musk jpg
vineri jpg
Tom Hanks și Rita Wilson au fost depistați pozitiv cu COVID 19 la începutul lunii martie  jpeg
numerologie
Elvis Presley
Victoria Beckham jpg
Copii jpg
Shurubel 1 jpeg
Regina Victoria – secvențe jpeg
Cameron Diaz jpg
Kate Hudson jpg