Clasamentul bucătăriilor de top din lume. În ce ţară se află cele mai delicioase preparate

1 cea mai buna mancare din lume jpg jpeg

Unul dintre criteriile pe care multe persoane le iau în considerare atunci când pleacă într-o călătorie este mâncarea. Te întrebi care este cea mai bună din lume? Din această ţară cu siguranţă ai de unde alege din meniul restaurantelor!

Fiecare bucătărie este caracterizată de trăsături distinctive, care fac din experienţa descoperirii unei noi arome un experiment foarte interesant. Diferiţi experţi din întreaga lume au avut şansa de a combina diferite arome şi tehnici de gătit ale mai multor bucătării din lume, iar astăzi îţi vom prezenta cele mai bune zece bucătării, care au fost votate de turişti, din întreaga lume.

Pe locul 10: Bucătăria indiană

Din aproximativ 27.000 de voturi, 5% au votat bucătăria indiană drept cea mai bună bucătărie din lume. India este renumită pentru mâncarea picantă şi pentru varietatea de condimente. Printre primele trei feluri de mâncăruri indiene recomandate de indieni sunt: Pain Puri, Alu Paratha, Idli Sambahar.

Pe locul 9: Bucătăria taiwaneză

Taiwanul este clasat pe locul 9 drept cea mai bună bucătărie din lume. Bucătăria taiwaneză este cunoscută pentru varietatea de fructe de mare preparate delicios şi asta se datorează în principiul pentru că este o insulă destul de populată, în care pescuitul este o artă. Printre mâncărurile taiwaneze recomandate se află: orezul de porc, supă de tăiţei de vită sau omleta cu stridii.

Pe locul 8: Bucătăria thailandeză

Thailanda a primit 8% din totalul voturilor şi se află pe locul 8 în clasament. Bucătăria thailandează se caracterizează prin amestecarea diferitelor elemente ale bucătăriei din Asia. Mâncărurile thailandeze constau în arome echilibrate, iar printre primele trei feluri de mâncăruri recomandate se numără Tom Yum Goong (supă picantă de creveţi), Sum Tum (salată de papaya) şi Tom Kha Kai (supă de cocos cu pui).

Pe locul 7: Bucătăria mexicană

Cunoscuţi pentru celebrele mâncăruri din porumb şi fasole, mexicanii nu puteau lipsi din acest top. Printre mâncărurile pe care turiştii le adoră în Mexic se numără: Enchaiads de carne de vită cu usturoi, pui cu fasole neagră sau cu orez şi tortillas cu friptură.

Pe locul 6: Bucătăria americană

Mâncărurile americane au câştigat multă admiraţie în întreaga lume, niciun loc de pe acest pământ neavând fish and chips, burgeri cu brânză, hot dogs sau renumitele mac&cheese mai bune. 10% dintre călători au votat bucătăria americană ca fiind cea mai bună bucătărie din lume, ceea ce o clasează pe locul 6.

Pe locul 5: Bucătăria spaniolă

Bucătăria spaniolă este a 5-a cea mai bună bucătărie din lume, întrucât a primit 11% din 27.000 de voturi. Pe lângă fructele de mare delicioase, bucătăria spaniolă se axează pe Tapas, Tortilla Espanola şi Paella.

Pe locul 4: Bucătăria chinezească

Bucătăria chinezează a primit 13% din totalul de voturi şi se clasează pe lcul 4 a celor mai delicioase bucătării din lume. Orezul este un ingredient esenţial în majoritatea reparatelor chinezeşti, dar şi sosul de soia şi zahărul. Printre primele feluri de mâncare pe care trebuie să le încerci dacă ajung în China sunt: puiul GongBago şi renumitele pacheţele de primăvară.

Pe locul 3: Bucătăria japoneză

Această bucătărie primeşte 18% din totalul voturilor şi se clasează în top 3 cele mai bune bucătării din lume. Mâncarea japoneză este şi delicioasă, dar şi foarte sănătoasă, Trebuie neapărat să încerci şi tu Sushi, Tempura şi Ramen!

Pe locul 2: Bucătăria franţuzească

A doua cea mai bună bucătărie din lume este bucătări franţuzească. Francezii sunt maieştrii în ale reţetelor, încă din Evul Mediu aceştia având o bucătărie rafinată şi plină de preparate cu care multe persoane importante din lume se delectau. Supa ce ceapă, mousse-ul şi faimosul desert Crème brûlée i-a cucerit instat pe cei mai mulţi călători, aceştia votându-le drept cele mai bune preparate din bucătăria franţuzească.

Pe locul 1: Bucătăria italiană

Când vine vorba de mâncare, Italia este câştigătoarea tuturor gusturilor. Bucătăria italiană a reuşit să câştige peste 32% din voturile celor 27.000 de călători şi este cea mai bună din lume, conform acestui top. Printre primele cele mai bună preparate italiene se numără: Chicken Parmesan, Fettuccine Alfredo şi Tiramisu.

Sursă foto: Shutterstock



Recente

Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg
Regele Charles  foto   Instagram The Royal Family jpg
Zodii care nu sunt materialiste jpg