Culoarea ochilor vorbeşte despre tine

1 71348 original jpg jpeg

Se spune că ochii sunt oglinda sufletului şi că ei nu mint niciodată. Tot ochii, în funcţie de culoarea lor, pot oferi indicii preţioase despre personalitatea ta.

Ochii căprui fură inima oricui

Ochii căprui sunt cel mai frecvent întâlniţi,55% din populaţia globului având această culoare. Persoanele respective sunt sensibile şi mereu dispuse să-i ajute pe cei în nevoie. În acelaşi timp,culoarea indică o personalitate puternică,plină de încredere în forţele proprii şi care nu uită niciodată de unde a plecat. Cei cu ochi căprui sunt lideri înnăscuţi şi cad cu greu în capcana viciilor. Sunt atenţi la aspectul fizic şi încearcă să se păstreze în cea mai bună formă. În ceea ce priveşte viaţa personală,sunt mereu gata să facă sacrifii,doar din dorinţa de a-i vedea pe cei dragi fericiţi.

Ochii verzi,niciodată să nu-i crezi

La polul opus,ochii verzi sunt printre cei mai rari din lume. Deoarece verdele este o culoare vie,strălucitoare,se spune despre posesorii ochilor verzi că sunt persoane pasionale,dar în acelaşi timp misterioase:nu le poţi citi în privire emoţiile şi sentimentele. Sunt capabile să lucreze bine în momentele de stres şi rareori îşi pierd cumpătul. Deşi la prima vedere par încăpăţânate,sunt se adaptează în orice situaţie şi sunt pline de compasiune faţă de cei din jur.

Ochii albaştri,cei mai sinceri

Cele mai multe persoane înclină să prefere culoarea cerului senin. Nici nu este de mirare,având în vedere că ochii albaştri atrag toate privirile şi dau chipului un aer angelic. Despre persoanele cu ochi albaştri,se spune că sunt sufletiste,inteligente,pline de energie şi dedicate familiei. Le plac relaţiile de lungă durată şi sunt dispuse la orice doar pentru a-l vedea fericit pe cel drag. Sunt atente şi ştiu să asculte atunci când cei din jur au o problemă,fiind prieteni de nădejde atunci când prietenii se află într-un moment de cumpănă.

Ochii negri inspiră încredere

Ochii negri sunt de fapt o nuanţă mai închisă de căprui  -şi sunt extrem de rari. Despre posesorii ochilor negri se spune că sunt misterioşi şi intuitivi în acelaşi timp. Sunt dedicaţi muncii lor,sunt responsabili şi loiali,pentru că ştiu să ţină un secret. Sunt reticenţi în a cunoaşte persoane noi,însă de îndată li se câştigă încrederea sunt prieteni de nădejde. Extrem de muncitori şi perfecţionişti în tot ceea ce fac,oamenii cu ochi negri vor mereu să-şi dovedească eficienţa şi capacitatea de a se autodepăşi.

Ochii gri trădează romantismul

Când vine vorba de cele trei calităţi pe care trebuie să le aibă un lider,creativitate,imaginaţie şi flexibilitate,persoanele cu ochii gri le îndeplinesc. Detestă agresivitatea şi au o fire calculată. Nu acceptă jumătăţi de măsură în viaţa personală sau profesională. Se îndrăgostesc repede şi uită greu,fac tot ceea ce le stă în putinţă pentru ca relaţia să meargă. Sunt romantice,îşi doresc un partener care să le aducă flori fără să fie o ocazie specială şi nu contenesc să-şi suprindă iubiţii prin mici gesturi care le reflectă sentimentele.

Ştiai că...

... toate persoanele care au ochi albaştri au acelaşi strămoş? Prima persoană care a avut ochi albaştri a trăit cu aproximativ 10.000 de ani în urmă,iar schimbarea culorii ochilor a fost dată de o mutaţie genetică. Până în acel moment,toţi oamenii aveau ochi căprui.

... culoare ochilor este dată de cantitatea de melanină aflată în iris? Când ne naştem,ochii nu conţin deloc acest pigment organic,din acest motiv ochii bebeluşilor sunt albaştri. În funcţie de cantitatea de melanină produsă în organism,culoarea ochilor se schimbă... sau nu.

... sunt persoane care au ochi de culori diferite? Afecţiunea de care suferă se numeşte heterocromie oculară şi poate avea o cauză congenitală,dar poate să apară şi ca reacţie la anumite medicamente sau ca urmare a unei leziuni ori a unei afecţiuni a ochiului.



Recente

3 zodii ai caror nativi isi gasesc scopul in viata pe 22 octombrie  Sursa foto shutterstock 2325199857 jpg
Ducesa de Argyle, Ducesa de Rutland jpg
Eva Mendes  sursa   Shutterstock jpg
422084653 967484971406469 662969920043316211 n jpg
shutterstock 475653883 jpg
Pamela Anderson  foto   Shutterstock jpg
femeie  foto   Shutterstock jpg
George Michael  foto   Shutterstock jpg
soții Beckham  foto   Instagram jpg
Selena Gomez  foto   Shutterstock jpg
vedetă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2353299337 jpg
Liam Diddy jpg
shutterstock 2464171741 jpg
Târgul Vrăjitoarelor OCC jpeg
V2 (1) png
P  Diddy  foto   Shutterstock jpg
Francesca Eastwood  foto   Shutterstock jpg
Rihanna (1) jpg
ketchup  foto   Shutterstock jpg