Cum să nu te comporți în Japonia. Gesturi care nu sunt acceptate în această țară

Dacă te afli în Japonia, trebuie să acorzi și mai mare atenție atitudinii tale. Asta pentru că unele gesturi, aparent nevinovate, pot fi considerate nepoliticoase în această țară din Asia. Iată ce gesturi să eviți! 

image

Convențiile sociale și normele comportamentale îi pot deruta pe turiștii care se află pentru prima dată în Japonia. De pildă, în această țară se pune accent pe respectarea obiectelor pierdute, cum sunt: eșarfele, ochelarii de soare sau jucăriile pentru copii. Dacă un turist observă că o persoană și-a pierdut un astfel de obiect personal, nu este indicat să-l înmâneze, ci să-l pună într-un loc vizibil, făcându-l ușor de recuperat, scrie „Bright Side”. 

Bluzele cu umerii goi sunt elegante și pun în valoare orice doamnă și domnișoară, dar în Japonia purtarea lor nu este acceptată. Aici există credința conform căreia femeile, în special cele mature, trebuie să își acopere umerii și abdomenul, inclusiv când afară sunt temperaturi ridicate.  

Citește și: FOTO Călătorie în jurul lumii: cele mai frumoase și spectaculoase costume tradiționale

Îți dorești să mănânci la restaurant în tăcere? Vei avea surpriza să constanți că îți va fi foarte greu să găsești un astfel de loc, deoarece japonezii preferă ca mâncatul să fie însoțit de un anumit zgomot ambiental. Cu toate acestea, ei nu agreează conversațiile zgomotoase, așa că vei da dovadă de politețe dacă vei socializa pe un ton scăzut. Dacă alegi să călătorești cu mijloace de transport în comun, este bine să eviți să vorbești la telefon sau, dacă acest lucru este necesar, să o faci discret, fără să atragi privirile celor din jur. 

În Japonia, nu este bine să deschizi singur ușa de la taxi. Este responsabilitatea șoferului să deschisă ușa pentru pasageri, deoarece japonezii își doresc să ofere o experiență politioasă. De asemenea, când chemi un taxi, este esențial să ridici brațul în loc să-l întinzi în lateral. 

Vezi și: Mamele din Japonia au pus deoparte cărucioarele și își poartă copiii în brațe. Care sunt motivele lor? 

Folosirea excesivă a parfumului poate fi un gest nepoliticos. Japonezii au o sensibilitate crescută la mirosuri, prin urmare, consideră parfumurile ca fiind copleșitoare, iar unii dintre ei ar putea interpreta mirosurile puternice ca fiind jignitoare. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

lenjeria din dantelă jpg
Studiu jpg
Gisele Bündchen și copiii ei  jpg
femeie în roșu  foto   Shutterstock jpg
Emma Stone jpg
Cher jpg
Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg