De ce apare „pielea de găină‟. În trecut, efectul produs asupra pielii putea salva vieţi

1 shutterstock 1476273842 jpg jpeg

Sunt oameni de ştiinţă care afirmă că efectul numit „piele de găină‟ nu este altceva decât o reacţie lăsată de strămoşii noştri, primatele. Însă tot ei sunt cei care sugerează că avem nevoie de această senzaţie în viaţa de zi cu zi, pentru că are beneficii pentru sănătate şi viaţă.

Ultimele studii în domeniu au scos la iveală că atunci când simţim că pielea tremură, în corp se produc efecte pozitive şi e bine să le ştim. În trecut, efectul de „piele de găină‟ ne ajuta să supravieţuim. Cum? Pe măsură ce temperatura mediului scădea, muşchii din jurul foliculilor de păr declanşau efectul de „piele de găină‟. Acest lucru asigura termoreglarea corpului, încălzind uşor temperatura din interiorul trupului. Dar efectul de „piele de găină‟ îi ajuta pe strămoşii noştri şi să trăiască. Atunci când se trezeau într-o situaţie periculoasă, în faţa unui animal fioros, de exemplu, infuzia de adrenalină din corp le făcea părul să se ridice. Din cauza aspectului respingător şi înspăimântător, prădătorii se retrăgeau, iar aceştia rămâneau în siguranţă.

Esenţial pentru regenerarea părului

Astăzi, oamenii de ştiinţă confirmă că nervii vizează, într-adevăr, celulele stem şi sistemul nervos, care în mod normal este activat la o temperatură scăzută, pentru a regla funcţiile corpului. Această activitate menţine celulele într-o stare pregătită pentru regenerare. Deci, când suntem expuşi la frig pentru perioade mai lungi de timp, nervii se activează şi eliberează mai multe semnale. Expunerea prelungită la temperaturi scăzute este esenţială prin faptul că activează o regenerare rapidă a părului nostru, ceea ce duce la creşterea şi înmulţirea de fire noi. Efectul de „piele de găină‟ determină acelaşi beneficiu asupra regenerării podoabei capilare.

Contribuie la cicatrizarea rănilor

Majoritatea organelor noastre sunt formate din trei ţesuturi diferite. În piele, aceste ţesuturi sunt organizate altfel. Nervii sunt conectaţi la muşchii netezi şi mici, iar acest lucru ajută la reglarea reacţiilor chimice şi fizice ale corpului. În plus, răspunde şi stimulilor din mediul înconjurător. În proces intră şi celulele stem, la fel ca în cazul regenerării părului, şi se produce cicatrizarea rănilor. Cu cât sunt mai multe celule stem stimulate prin efectul „piele de găină‟, cu atât vindecarea este mai rapidă. Acesta este motivul pentru care, în majoritatea cazurilor, când este nevoie de o grefă de piele, este luată de pe scalp.

@shutterstockRecente

donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg
Jennifer Garner jpeg
Regina Elisabeta jpeg