De ce curcubeul are 7 culori? Cine s-a dedicat studierii alcătuirii cromatice a acestuia?

1 pexels steve johnson 1704119 jpg jpeg

Fascinantul curcubeu are 7 culori, roşu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo şi violet. Acronimul „ROGVAIV” face uşor de reţinut ordinea în care sunt dispuse culorile care alcătuiesc curcubeul. Totuşi, cine a stabilit prima oară că sunt 7 culori?

La lecţiile de pictură din şcoala generală toţi copiii învaţă că există 3culori primare, roşu, galben şi albastru, iar acestea se combină pentru a rezulte alte 3 culori secundare, portocaliu, verde şi violet. Totuşi, de ce, în privinţa alcătuirii curcubeului, alături de violet este inclus şi indigo? Cine a luat această decizie bananelă de a fixa componenţa cromatică a curcubeului? Răspunsul ar fi Isaac Newton căruia i se alătură filozofia greacă veche.

În secolul al XVII-lea, Isaac Newton a fost cel care a realizat că, atunci când separă lumina albă folosind o prismă sau picături de ploaie, obţine spectrul vizual al luminii colorate, cunoscut sub numele de curcubeu. Nu este un set distinct de culori, ci mai degrabă, un spectru. Totuşi, Newton a decis că ar trebui să împărţim acest spectru în mai multe componente.

Magia cifrei 7

Cifra 7 aduce noroc. Asocierea dintre cifră şi noroc îşi are rădăcinile în secolul al VI-lea î.Hr., în vremea filosofului şi matematicianul Pitagora. El a descoperit faptul că notele muzicale, tot 7 la număr, ar putea fi traduse în ecuaţii matematice şi a avut o teorie despre modul în care corpurile cereşti, despre care se ştia atunci că sunt 7, se mişcau după modelele matematice.

De la Pitagora la Newton

Prima persoană care a afirmat că pământul se mişcă în jurul unui „foc central”, Soarele, a fost filosoful Philoalaus. La rândul său, această teorie a fost utilizată de Copernic, căruia i se atribuie pe larg dezvoltarea teoriei heliocentrice a mişcării planetare. Şi Newton s-a bazat pe opera lui Copernic atunci când şi-a dezvoltat propria teorie a gravitaţiei. În privinţa culorilor, el a împărţit iniţial spectrul în 5 culori, roşu, galben, verde, albastru şi violet, dar le-a revizuit şi a mai adăugat 2, portocaliu şi indigo, deoarece Pitagora credea că există o legătură între culoare şi muzică. Prin urmare, dacă există 7 note naturale, ar trebui să existe şi şapte culori principale.Recente

kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg