De ce majoritatea cămășilor bărbătești au nasturi pe dreapta și cele femeiești pe stânga?

Ai purtat vreodată o cămașă bărbătească și te-ai întrebat de ce nasturii acesteia se află pe partea dreaptă și nu pe stânga, așa cum se întâmplă în cazul cămășilor tale? Îți spunem care este explicația!

image

Din cele mai vechi timpuri, nasturii cămășilor bărbătești au fost cusuți pe partea dreaptă, în timp ce nasturii cămășilor pentru femei sunt pe partea stângă. Deși poziția nasturilor nu s-a schimbat odată cu trecerea timpului, nu există un motiv concret pentru care încă există această diferență în majoritatea cazurilor. În schimb, obiceiul are o poveste interesantă!  

Citește și acest articol: Cine a inventat cămașa albă, simbolul eleganței și al formalității? Avantajele purtării ei 

Nasturii au fost inventați în secolul al XIII-lea, drept simbol al statutului social al purtătorului, scrie „Buzz Feed‟. Spre exemplu, purtarea nasturilor de fildeș, de aur sau argint reprezenta un indiciu al bogăției. Mai mult decât atât, potrivit designerului Natalie Hicks, femeile bogate apelau la servitoare pentru a se îmbrăca. Prin urmare, pentru ca nasturii cămășilor să fie deschiși mai ușor de servitoare (majoritatea dreptace), erau cusuți pe partea stângă: 

„Pe vremuri, să te îmbraci singur, era o problemă. Mai ales, dacă erai bogat. Doamnele aveau adesea servitoare care le ajutau să se îmbrace, așa că, purtarea cămășilor cu nasturi pe partea stângă le ajuta pe servitoare să închidă cămășile. Însoțitoarea stătea în fața femeii și o îmbrăca sau dezbrăca rapid‟, scrie publicația. Bărbații, pe de altă parte, se îmbrăcau singuri și își puteau închide mai ușor cămășile dacă obiectele vestimentare aveau nasturi pe partea dreaptă. 

Vezi și acest articol: Rochia-cămașă avantajează silueta. Iată cum se poartă! 

Totuși, de atunci au trecut foarte mulți ani, ceea ce ne face să ne întrebăm de ce nu s-a schimbat acest obicei? Potrivit lui Scott Liebenberg, standardele de producție pot fi de vină:

„Când placheta cămășii este atașată separat pe îmbrăcăminte, poate fi mai ușor pentru linia de asamblare să înțeleagă ce fel de cămașă este - femeiască sau bărbătească. În zilele noastre, ar putea fi vorba doar despre eficientizarea operațiunii.‟

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Anitta jpg
Boala Pica jpg
Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg
POZA png
Shannen Doherty  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg
Kate Middleton jpg
Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg