De ce nu vedem geamuri în supermarketuri: „în interior, lumea exterioară nu există‟

1 supermarket jpg jpeg

Când mergi la cumpărături, ai observat că supermarketurile nu au ferestre sau, dacă au, ele sunt doar la intrarea magazinului? Dacă ai remarcat acest aspect, află că există mai multe explicaţii pentru această regulă!

În general, nu acordăm prea multă atenţie caracteristicilor arhitecturale pe care supermarketul îl are. Doar ne aflăm acolo pentru produsele aflate în magazin şi nu pentru designul clădirii. Însă dacă te-ai întrebat de ce adesea lipsesc geamurile în supermarketuri, iată care sunt explicaţiile!

Nu este întâmplător faptul că magazinele alimentare adesea nu au ferestre. Există câteva motive din spatele acestei tendinţe. În primul rând, magazinele vor să ţină oamenii înăuntru mai mult timp.

„Magazinele vor să creeze un mediu separat în interior, în care lumea exterioară nu există. Nu vor să fii distras de ploaie, de soare sau de faptul că copiii tăi te aşteaptă în parcare. Totul se concentrează pe experienţa de cumpărături‟, explică Andrei Vasilescu, expert în comportamentul de consum, potrivit Reader's Diegest. Această tehnică îi împiedică pe cumpărători să observe, de pildă, că se întunecă afară şi că trebuie să se grăbească să ajungă acasă.

Totodată, produsele se păstrează mai bine atunci când sunt depozitate departe de lumina directă a soarelui. Unele produse se pot strica mai repede dacă sunt expuse la soare, iar ambalajele se pot decolora.

În plus, ferestrele din magazin pot reduce din spaţiul disponibil pentru prezentarea produselor: „Pereţii exeriori au suporturi structurale puternice, iar în locul ferestrelor, se pun rafturi care pot susţine articole mai grele. Ca să nu mai vorbim să ferestrele sunt scumpe, iar comercianţii îşi doresc să minimizeze costul construcţiei‟, spune Margine Biswas, arhitect. De asemenea, arhitectul spune că ferestrele ar putea reprezenta şi probleme de securitate: „Comercianţii îşi doresc să minimizeze cât mai multe puncte de intrare posibile în spaţiul lor‟.

În Germania, un supermarket cunoscut, a realizat un experiment în cadrul căruia a testat efectele pe care lumina naturală a avut-o asupra produselor. Rezultatul a indicat că unele produse din turtă dulce s-au topit rapid, din cauza luminii soarelui, iar comercianţii au trebuit să înlocuiască sticla cu geamuri special concepute care ajută la reducerea căldurii şi a radiaţiilor UV. Această tehnică, din păcate, nu a prins pe scară largă.

Sursă foto: Shutterstock



Recente

Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
elvis presley jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg