De ce nu vedem geamuri în supermarketuri: „în interior, lumea exterioară nu există‟

1 supermarket jpg jpeg

Când mergi la cumpărături, ai observat că supermarketurile nu au ferestre sau, dacă au, ele sunt doar la intrarea magazinului? Dacă ai remarcat acest aspect, află că există mai multe explicaţii pentru această regulă!

În general, nu acordăm prea multă atenţie caracteristicilor arhitecturale pe care supermarketul îl are. Doar ne aflăm acolo pentru produsele aflate în magazin şi nu pentru designul clădirii. Însă dacă te-ai întrebat de ce adesea lipsesc geamurile în supermarketuri, iată care sunt explicaţiile!

Nu este întâmplător faptul că magazinele alimentare adesea nu au ferestre. Există câteva motive din spatele acestei tendinţe. În primul rând, magazinele vor să ţină oamenii înăuntru mai mult timp.

„Magazinele vor să creeze un mediu separat în interior, în care lumea exterioară nu există. Nu vor să fii distras de ploaie, de soare sau de faptul că copiii tăi te aşteaptă în parcare. Totul se concentrează pe experienţa de cumpărături‟, explică Andrei Vasilescu, expert în comportamentul de consum, potrivit Reader's Diegest. Această tehnică îi împiedică pe cumpărători să observe, de pildă, că se întunecă afară şi că trebuie să se grăbească să ajungă acasă.

Totodată, produsele se păstrează mai bine atunci când sunt depozitate departe de lumina directă a soarelui. Unele produse se pot strica mai repede dacă sunt expuse la soare, iar ambalajele se pot decolora.

În plus, ferestrele din magazin pot reduce din spaţiul disponibil pentru prezentarea produselor: „Pereţii exeriori au suporturi structurale puternice, iar în locul ferestrelor, se pun rafturi care pot susţine articole mai grele. Ca să nu mai vorbim să ferestrele sunt scumpe, iar comercianţii îşi doresc să minimizeze costul construcţiei‟, spune Margine Biswas, arhitect. De asemenea, arhitectul spune că ferestrele ar putea reprezenta şi probleme de securitate: „Comercianţii îşi doresc să minimizeze cât mai multe puncte de intrare posibile în spaţiul lor‟.

În Germania, un supermarket cunoscut, a realizat un experiment în cadrul căruia a testat efectele pe care lumina naturală a avut-o asupra produselor. Rezultatul a indicat că unele produse din turtă dulce s-au topit rapid, din cauza luminii soarelui, iar comercianţii au trebuit să înlocuiască sticla cu geamuri special concepute care ajută la reducerea căldurii şi a radiaţiilor UV. Această tehnică, din păcate, nu a prins pe scară largă.

Sursă foto: ShutterstockRecente

nuditate foto  Shutterstock jpg
Melania Trump foto  Shutterstock jpg
Beyonce jpg
Ben Affleck meme jpg
Top 5 zodii cu simt patriotic Sursa foto shutterstock 688737424 jpg
shutterstock 1561509445 jpg
Michelle Obama sursa foto  Shutterstock jpg
Cline Dion foto  Shutterstock jpg
Linda Evangelista foto  Shutterstock jpg
Ozzy Osbourne jpg
Tom Cruise și Katie Holmes cu fiica lor, Suri foto  Shutterstock jpg
Travolta jpeg
Nativii cel mai usor de cucerit Sursa foto shutterstock 387016507 jpg
Judi Dench foto  Shutterstock jpg
obiceiuri jpg
Jennifer Lopez și Armie Hammer foto  Shutterstock jpg
Napoleon Bonaparte foto  Shutterstock jpg
cuplu pe covorul roșu sursa  Shutterstock jpg
Doris Kriks și Carl Kruse jpeg
Mary Kate, Ashley Olsen jpg