De ce roşul şi verdele sunt culorile reprezentative ale Sărbătorilor de iarnă

1 rosu si verde jpg jpeg

Dacă te-ai întrebat vreodată de ce vezi atât de mult roşu şi verde în jur, în perioada Sărbătorilor de iarnă, iată care poate fi explicaţia!

Atunci când te gândeşti la Crăciun, de cele mai multe ori îţi vin în minte obiecte colorate în roşu şi verde. De sute de ani, roşul şi verdele au fost culorile tradiţionale ale Crăciunului. De la nuanţa hainelor purtate, la împodobitul bradului sau la decorarea mesei, aceste două culori sunt preferate de zeci de oameni, din întreaga lume. Chiar şi costumul lui Moş Crăciun este roşu, iar nasul lui Rudolph la fel. Dar de unde această tradiţie? Există câteva teorii populare.

Verde reprezintă viaţa veşnică, iar roşul este sângele vărsat de Iisus Hristos

Mulţi cred că roşul şi verdele sunt culori inspirate din viaţa lui Iisus, a cărei naştere, creştinii o sărbătoresc de Crăciun. De exemplu, verdele reprezintă viaţa veşnică a lui Iisus Hristos, aşa cum brazii rămân veşnic verzi, iar roşul este sângele lui Iisus Hristos vărsat în timpul răstignirii sale.

Citeşte şi: Originea simbolurilor de Crăciun. Primul om din turtă dulce, realizat de către un membru regal foarte important

Roşul şi verdele aveau semnificaţii diferite pentru romani 

Istoricii spun că roşul şi verde simbolizează sărbătoarea antică romană a Saturnaliilor, care îl onora pe zeul Saturn şi cea care avea loc, în fiecare an, între 17 decembrie şi 23 decembrie. Pentru a sărbători cum se cuvine, romanii îşi decorau casele cu ramuri de brad verzi şi cu fructe de pădure roşii, care simbolizau pentru ei anotimpul festiv şi veselia.

Sursă foto: Shutterstock Recente

virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg