Evenimente istorice în acelaşi an. Pe listă, Star Wars şi ultima moarte prin decapitare, Marilyn Monroe şi Regina Elisabeta

1 star wars jpg jpeg

Coincidenţă sau nu, a fost nevoie de un singur an, ca unele dintre cele mai importante evenimente din istorie să aibă loc.

De-a lungul timpului, multe evenimente s-au transformat în momente cheie pentru istoria omenirii. În mod surprinzător, unele dintre ele au avut loc în acelaşi an şi, ne fac să ne gândim, dacă aceste întâmplări au fost sau nu sortite destinului. De pildă, ştiai că Regina Elisabeta a II-a s-a născut în acelaşi an cu Marilyn Monroe, cu Hugh Hefner şi cu Fidel Castro?

Prizonierii de la Auschwitz şi Mc Donald’s

Cei mai mulţi oameni asociază lansarea pe piaţă a lanţului de mâncare de tip fast-food, Mc Donald’s, cu ce-l de-al Doilea Război Mondial şi asta pe bună dreptate, deoarece pe 15 mai 1940, fraţii Richard şi Maurice Mc Donald’s au deschis primul lor restaurant în San Bernardino, California. Cinci zile mai târziu, de la acest eveniment, primii prizionieri din lagărele de concentrare au sosit la Auschwitz.

Marilyn Monroe, născută în acelaşi an cu Regina Elisabeta

Anul 1926 a fost cel în care multe personalităţi cunoscute s-au născut. De pildă, ştiai că sex-simbolul Marilyn Monroe s-a născut în acelaşi an cu Regina Elisabeta a II-a? Marilyn în SUA, iar Regina Elisabeta în Marea Britanie. De asemenea, şi fondatorul revistei Playboy, Hugh Hefner, dar şi liderul revoluţiei cubaneze, Fidel Castro, s-au născut în acest an.

Citeşte şi: Ce au Regina Elisabeta a II-a şi Marylin Monroe în comun? Pasiunea care le uneşte 

Dreptul femeilor elveţiene de a vota şi primul vehicul de pe Lună

Femeile din Elveţia nu au avut dreptul de a vota, până în anul 1971, asta pentru că Elveţia cerea referendumuri pentru schimbarea constituţională, iar singurii oameni care puteau vota acele referendumuri, la acea vreme, erau bărbaţii. În acelaşi an în care femeilor li s-au acordat drept de vot, Statele Unite ale Americii au trimis pe Lună primul vehicul, „moon buggy”.

Citeşte şi: Lucruri făcute pentru ultima dată. Când s-a lansat ultimul film pe casetă VHS? 

Lansarea Star Wars şi ultimul condamnat la moarte prin decapitare

Pe 10 septembrie 1977, într-o închisioare din Franţa, avea loc ultima execuţie la moarte prin ghilotinare, condamnatul fiind un imigrant tunisian, pe nume Hamida Djandoubi, vinovat pentru crimă şi viol. A fost pentru ultima oară când Franţa a folosit această metodă de executare. În acelaşi an în care ultimului bărbat din lume i se tăia capul de către stat, copiii se înghesuiau să vadă premiera Star Wars, care a debutat în Marea Britanie pe 27 decembrie 1977.

Când au fost construite piramidele, încă existau mamuţi

Marile Piramide din Giza, Egipt, au fost construite în jurul anului 2560 î.Hr., iar în ciuda faptului că mamuţii par a fi creaturi care aparţiuneau erei glaciare, în acele vremuri, pe când piramidele erau în construcţii, încă mai exista o mică populaţie de mamuţi blănoşi în viaţă.

Sursă foto: businessinsider.comRecente

Adam și Eva Foto  Shutterstock jpg
Ben Affleck jpeg
Khloe Kardashian foto  Instagram jpg
Vedere jpg
Priyanka Chopra jpg
Coperta CPF 7 png
Cum sa citesti liniile din palma pentru a afla cati copii vei avea Sursa foto shutterstock 114300868 jpg
Jake Harper jpeg
Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg